Sezonul rece aduce intotdeauna o serie de afectiuni specifice, printre care si racelile. Copiii sunt foarte expusi infectiilor respiratorii pentru ca sistemul lor imunitar nu este inca suficient de dezvoltat.
Cum poti preveni raceala la copil?
Ai grija cum il imbraci
Este important sa imbraci copilul cu haine de calitate. Degeaba ii pui trei hainute pe el daca acestea nu au calitati termice. Este indicat sa alegi haine din bumbac, lana si polar. De asemenea prima haina care ia contact cu pielea copilului trebuie sa fie stramta si din material pufos. Recomandam helancile.
Bauturile calde
Defiecare data cand ai ocazia ofera-i copilului fie apa la temperatura camerei, fie o bautura calda: ceai fierbinte, lapte cald (fara cacao). Bauturile calde il incalzesc si sunt utile inainte sa iasa din casa, dar si imediat ce ajunge acasa.
Este important ca in sezonul rece sa ai grija ca micutul sa fie bine hidratat. In felul acesta mentii fluiditatea secretiilor nazale si ale gatului care asigura curatarea acestor zone. In caz contrar copilul raceste usor.
Baile calde
Ai grija ca in fiecare seara inainte de culcare copilul sa faca o baie fierbinte. Astfel isi incalzeste piciorusele si corpul, dar totodata ii cresti imunitatea sistemului respirator. Aburii fierbinti ajung in plamanul copilului prin inspir si ajuta la distrugerea unor posibili microbi. Nu utiliza aromaterapie, se considera ca poate avea riscuri pentru copiii sub 10-12 ani.
Alimentatia
Alege fructele in locul dulciurilor si mancarea gatita in locul cornurilor sau produselor de patiserie. Ciocolata, bomboanele, dulciurile, cornurile, gogosile si produsele de patiserie nu contin nutrienti buni si afecteaza starea de sanatate a copilului.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?