28 Octombrie 2011 publicat în Copil 56 share-uri

Sezonul rece aduce intotdeauna o serie de afectiuni specifice, printre care si racelile. Copiii sunt foarte expusi infectiilor respiratorii pentru ca sistemul lor imunitar nu este inca suficient de dezvoltat.

Sezonul rece aduce intotdeauna o serie de afectiuni specifice, printre care si racelile. Copiii sunt foarte expusi infectiilor respiratorii pentru ca sistemul lor imunitar nu este inca suficient de dezvoltat.

Cum poti preveni raceala la copil?

Ai grija cum il imbraci

Este important sa imbraci copilul cu haine de calitate. Degeaba ii pui trei hainute pe el daca acestea nu au calitati termice. Este indicat sa alegi haine din bumbac, lana si polar. De asemenea prima haina care ia contact cu pielea copilului trebuie sa fie stramta si din material pufos. Recomandam helancile.

Bauturile calde

Defiecare data cand ai ocazia ofera-i copilului fie apa la temperatura camerei, fie o bautura calda: ceai fierbinte, lapte cald (fara cacao). Bauturile calde il incalzesc si sunt utile inainte sa iasa din casa, dar si imediat ce ajunge acasa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite

Este important ca in sezonul rece sa ai grija ca micutul sa fie bine hidratat. In felul acesta mentii fluiditatea secretiilor nazale si ale gatului care asigura curatarea acestor zone. In caz contrar copilul raceste usor.

Baile calde

Ai grija ca in fiecare seara inainte de culcare copilul sa faca o baie fierbinte. Astfel isi incalzeste piciorusele si corpul, dar totodata ii cresti imunitatea sistemului respirator. Aburii fierbinti ajung in plamanul copilului prin inspir si ajuta la distrugerea unor posibili microbi. Nu utiliza aromaterapie, se considera ca poate avea riscuri pentru copiii sub 10-12 ani.

Alimentatia

Alege fructele in locul dulciurilor si mancarea gatita in locul cornurilor sau produselor de patiserie. Ciocolata, bomboanele, dulciurile, cornurile, gogosile si produsele de patiserie nu contin nutrienti buni si afecteaza starea de sanatate a copilului.

CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri