18 Noiembrie 2011 publicat în Copil 6 share-uri

Fetita ta se poate speria atunci cand aude de sangerarile menstruale, cu atat mai mult cu cat afla ca ciclul menstrual este unul lunar. Mai mult decat atat, daca fetita nu este anuntata de existenta acestui ciclu menstrual se poate speria foarte tare la prima sa sangerare menstruala – menarha. Fetitele neinformate pot ramane chiar marcate de aceasta sperietura si pot avea ulterior diferite disfunctii induse psihologic.

Ce trebuie sa stie fetita ta despre menstruatie

In primul rand fetita nu trebuie sa se sperie

Va trebui sa ii spui inca de la 7 anisori despre menstruatie. De ce atat de devreme? Pentru ca are timp sa se acomodeze in cativa ani si pentru ca menstruatia (menarha) poate sa apara inca de la 9 ani, deci... are nevoie de putin timp sa se acomodeze cu ideea.

Explica-i faptul ca si tu prezinti menstruatie si ca atunci cand are loc menarha, din fetita devine adolescenta. Spune-i ca ciclul menstrual este lunar si se termina in mod normal intre 45-50 de ani.

Prin menstruatie devine fertila

Va trebui sa ii explici deja, desi fetita ta abia a inceput scoala, cateva elemente despre sex. Chiar daca iti pare foarte mica, totusi prin informare o protejezi de agresiune si mai ales de raufacatori.

Mai mult decat atat, odata cu menarha (prima menstruatie), fetita poate intretine o sarcina, pentru ca uterul devine fertil. Fetita trebuie sa devina constienta de fertilitatea ei si despre modul cum se poate proteja.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri