18 Noiembrie 2011 publicat în Copil 6 share-uri

Fetita ta se poate speria atunci cand aude de sangerarile menstruale, cu atat mai mult cu cat afla ca ciclul menstrual este unul lunar. Mai mult decat atat, daca fetita nu este anuntata de existenta acestui ciclu menstrual se poate speria foarte tare la prima sa sangerare menstruala – menarha. Fetitele neinformate pot ramane chiar marcate de aceasta sperietura si pot avea ulterior diferite disfunctii induse psihologic.

Explica-i despre organele sexuale, ofera-i cateva informatii anatomice feminine, dar si masculine. Vorbeste-i de asemenea despre agresiuni posibile si despre riscurile inceperii precoce a vietii sexuale.

Trebuie sa inteleaga simptomele care apar la menstruatie

Fetita trebuie sa stie ca menstruatia reprezinta un ciclu normal hormonal si ca hormonii sexuali pot influenta inclusiv starea psihica, producand sensibilitate, irascibilitate, anxietate sau chiar stare usoara de depresie.

Mai mult decat atat la menstruatie apar cateva simptome:

- Dureri de burta, prin contractiile uterului in incercarea de a elimina o parte a endometrului;

- Dureri de spate in zona lombara pentru ca uterul se ancoreaza printr-un fel de tendoane de coloana lombara pe care o tractioneaza in timpul contractiilor menstruale;

- Pot sa apara dureri de cap prin deshidratare (sangerarea produce deshidratare, de aceea fetita trebuie sfatuita sa bea mai multa apa);

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

- Simptome digestive: greata, uneori chiar varsaturi date de variatiile hormonale. Daca apar, adresati-va medicului.

- Uneori aceste simptome pot fi foarte violente, fetita chiar poate avea stari de lesin, dar aceste situatii nu apar la normal si trebuie contactat medicul ginecolog atunci cand exista.

Cum se ingrijeste fetita la menstruatie

Fetita trebuie informata si despre modul in care trebuie sa se ingrijeasca la menstruatie. Iata cateva informatii despre igiena intima si educatie sexuala:


- Se folosesc absorbante si ii veti arata cand va fi cazul cum se folosesc. De asemenea cand nu mai este virgina poate folosi si tampoane, dar pentru scurt timp pentru ca acestea cresc riscul de infectii genitale.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri