18 Noiembrie 2011 publicat în Copil 6 share-uri

Fetita ta se poate speria atunci cand aude de sangerarile menstruale, cu atat mai mult cu cat afla ca ciclul menstrual este unul lunar. Mai mult decat atat, daca fetita nu este anuntata de existenta acestui ciclu menstrual se poate speria foarte tare la prima sa sangerare menstruala – menarha. Fetitele neinformate pot ramane chiar marcate de aceasta sperietura si pot avea ulterior diferite disfunctii induse psihologic.

- Nu are voie sa umble desculta pe suprafere reci. Acesta nu este un mit – racirea picioarelor face ca sangele sa fie mai rece, iar intoarcerea acestuia din picioare spre abdomen poate duce la sensibilizarea zonei genitale.

- Trebuie sa faca dus zilnic pentru a curata zona intima. Sangele este cel mai bun mediu pentru dezvoltarea infectiilor, de aceea igiena intima este foarte importanta.

- Invat-o sa aiba tot timpul o rezerva la ea, un absorbant, mai ales in primii ani de menstruatie cand ciclul menstrual este neregulat. Astfel menstruatia nu o va lua prin surprindere si de asemenea va putea evita situatiile saturarii absorbantului si secundar a patarii hainelor.

- Fetita trebuie sa afle de existenta himenului. Vine vremea cand o vei lasa sa isi faca singurica baie sau dus, ca atare trebuie sa o ajuti sa isi cunoasca bine corpul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Aceste informatii sunt de maxima importanta pentru fetita ta. De asemenea, pe masura ce creste, ii poti oferi carti de specialitate destinate adolescentilor din care poate capata informatii privind dezvoltarea psiholgica dar si sexuala atat la fete, cat si la baieti.

Educatia intima este foarte importanta. Atunci cand considerati ca nu detineti suficiente informatii sau pur si simplu va este dificil sa discutati cu fetita dumneavoastra despre ciclul menstrual este indicat sa cereti ajutorul pediatrului, medicului de familie sau psihologului specializat pe spihologia copilului.

Nu uita sa faceti prima vizita la ginecolog sau medicul de familie cu ocazia menarhei.

Kidz iti recomanda si alte articole despre educatie sexuala:

Cum vorbim copiilor despre sex si viata intima

Ce trebuie sa stie fetita ta despre... sex!

Cum sa ii vorbesti copilului despre viata intima

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii depre copil si viata de mamica.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri