- Nu are voie sa umble desculta pe suprafere reci. Acesta nu este un mit – racirea picioarelor face ca sangele sa fie mai rece, iar intoarcerea acestuia din picioare spre abdomen poate duce la sensibilizarea zonei genitale.
- Trebuie sa faca dus zilnic pentru a curata zona intima. Sangele este cel mai bun mediu pentru dezvoltarea infectiilor, de aceea igiena intima este foarte importanta.- Invat-o sa aiba tot timpul o rezerva la ea, un absorbant, mai ales in primii ani de menstruatie cand ciclul menstrual este neregulat. Astfel menstruatia nu o va lua prin surprindere si de asemenea va putea evita situatiile saturarii absorbantului si secundar a patarii hainelor.
- Fetita trebuie sa afle de existenta himenului. Vine vremea cand o vei lasa sa isi faca singurica baie sau dus, ca atare trebuie sa o ajuti sa isi cunoasca bine corpul.
Aceste informatii sunt de maxima importanta pentru fetita ta. De asemenea, pe masura ce creste, ii poti oferi carti de specialitate destinate adolescentilor din care poate capata informatii privind dezvoltarea psiholgica dar si sexuala atat la fete, cat si la baieti.
Educatia intima este foarte importanta. Atunci cand considerati ca nu detineti suficiente informatii sau pur si simplu va este dificil sa discutati cu fetita dumneavoastra despre ciclul menstrual este indicat sa cereti ajutorul pediatrului, medicului de familie sau psihologului specializat pe spihologia copilului.
Nu uita sa faceti prima vizita la ginecolog sau medicul de familie cu ocazia menarhei.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?