23 Noiembrie 2011 publicat în Copil 84 share-uri

Copiii prezinta sistemul imunitar incomplete dezvoltat, de aceea ei sunt mai sensibili decat adultii in fata infectiilor. Cum sezonul rece prezinta o agresiune in fata sanatatii prin frig, umiditate crescuta, treceri bruste de la incaperi cu aer cald la aerul rece de afara – copiii au nevoie de o crestere a imunitatii in sezonul rece.
Este indicat ca micutul sa bea trei-patru cesti de ceai fierbinte pe zi. Nu trebuie sa exagerati cu ceaiurile, pentru ca acestea pot predispune la litiaza renala (pietre la rinichi) daca sunt consummate excesiv, de aceea in regimul hidric al copilului trebuie sa introduceti si apa.

Ceaiurile indicate pentru cresterea imunitatii la copil sunt:

- ceaiul de macese – cu un continut ridicat in vitamina C si antioxidanti;

- ceaiul de echinaceea – renmit pentru proprietatile sale imunizante si care scad riscul de raceala;
- ceaiul de musetel, calmant si antiinflamator, antibacterian, care scade simptomele racelii, calmeaza durerile de gat;

- ceaiul de menta, util pentru desfundarea nasului;

- ceaiul de rostopasca – citit prospectul inainte de a-l administra copilului etc.

Este recomandat sa utilizati ceaiuri care au prospect si doze precizate.

De asemenea este indicat ca micutul sa bea un ceai fierbinte de fiecare data inainte sa iasa din casa, de exemplu inainte sa plece la gradinita sau la scoala. Desigur, aceasta regula este tuila si adolescentilor si adultilor. Daca nu prefera ceaiul, copilul poate bea si o cana de lapte fierbinte (dar nu foarte fierbinte pentru ca riscati sa ii atrifiati mucoasa orala, mai exact bauturile calde trebuie baute la o temperatura acceptabila).

Fructe

Fructele de sezon nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica a copilului. Acestea au un continut ridicat in vitamine, minerale, antioxidanti si substante active care tin bolile departe. Incercati sa ii dati copilului la pachet si frcte.

Copilul trebuie invatat de mic sa consume fructe, pentru ca daca nu le introduceti in alimentatia acestuia mai tarziu le va evita.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri