Fructele nu se combina cu alte alimente pentru ca digestia lor este una "speciala" si este ingreunata daca le "asortati" cu alte alimente sau le consumati ca desert, plus ca in aceasta situatie baloneaza. Fructele pot fi insa combinate cu fructe oleaginoase: nuci, alune crude, mieji de floarea soarelui sau de dovleac necopti etc.
Legume
Legumele sunt de asemenea o sursa importanta de vitamine, minerale, fibre si substante active, astfel ca nici acestea nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copilului. Este indicat sa consume zilnic o salata. Pentru ca in sezonul rece nu foarte multe legume se pot gasi fara a fi importate sau tratate, va propunem cateva tipuri de salate sanatoase:
- salata de radacinoase rase: telina, pastarnac, radacina de patrunjel, sfecla rosie, morcov cu otet, sare si piper;
- salata de ridichii negre cu ulei si sare;
- salata de ridichii cu morcovi, ulei si piper alb etc.
Muraturile facute in casa (nu cele din comert care au un continut ridicat de conservanti) sunt de asemenea sanatoase, pastrand destule proprietati ale legumelor. Puteti varia salatele de mai sus cu o salata de muraturi.
O masa lichida
Copil mai trebuie sa consume zilnic si o masa lichida. De obicei seara este cea mai potrivita pentru o masa calda lichida: ciorba, supa.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?