23 Noiembrie 2011 publicat în Copil 84 share-uri

Copiii prezinta sistemul imunitar incomplete dezvoltat, de aceea ei sunt mai sensibili decat adultii in fata infectiilor. Cum sezonul rece prezinta o agresiune in fata sanatatii prin frig, umiditate crescuta, treceri bruste de la incaperi cu aer cald la aerul rece de afara – copiii au nevoie de o crestere a imunitatii in sezonul rece.
Orice fruct este util pentru copil. Pentru ca ne aflam in sezonul rece puteti alege citricele, bananele, merele, pomelo, avocado, si ananas dar niciodata pe stomacul gol pentru ca este foarte acid, de obicei se combina cu banane, gutui sau alte fructe neacide. Masa de fructe este una separata, adica se ia cu cel putin o ora si jumatate inainte sau dupa o masa principala.

Fructele nu se combina cu alte alimente pentru ca digestia lor este una "speciala" si este ingreunata daca le "asortati" cu alte alimente sau le consumati ca desert, plus ca in aceasta situatie baloneaza. Fructele pot fi insa combinate cu fructe oleaginoase: nuci, alune crude, mieji de floarea soarelui sau de dovleac necopti etc.

Legume

Legumele sunt de asemenea o sursa importanta de vitamine, minerale, fibre si substante active, astfel ca nici acestea nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copilului. Este indicat sa consume zilnic o salata. Pentru ca in sezonul rece nu foarte multe legume se pot gasi fara a fi importate sau tratate, va propunem cateva tipuri de salate sanatoase:

- salata de radacinoase rase: telina, pastarnac, radacina de patrunjel, sfecla rosie, morcov cu otet, sare si piper;

- salata de ridichii negre cu ulei si sare;

- salata de ridichii cu morcovi, ulei si piper alb etc.

Muraturile facute in casa (nu cele din comert care au un continut ridicat de conservanti) sunt de asemenea sanatoase, pastrand destule proprietati ale legumelor. Puteti varia salatele de mai sus cu o salata de muraturi.

O masa lichida

Copil mai trebuie sa consume zilnic si o masa lichida. De obicei seara este cea mai potrivita pentru o masa calda lichida: ciorba, supa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri