Fructele nu se combina cu alte alimente pentru ca digestia lor este una "speciala" si este ingreunata daca le "asortati" cu alte alimente sau le consumati ca desert, plus ca in aceasta situatie baloneaza. Fructele pot fi insa combinate cu fructe oleaginoase: nuci, alune crude, mieji de floarea soarelui sau de dovleac necopti etc.
Legume
Legumele sunt de asemenea o sursa importanta de vitamine, minerale, fibre si substante active, astfel ca nici acestea nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copilului. Este indicat sa consume zilnic o salata. Pentru ca in sezonul rece nu foarte multe legume se pot gasi fara a fi importate sau tratate, va propunem cateva tipuri de salate sanatoase:
- salata de radacinoase rase: telina, pastarnac, radacina de patrunjel, sfecla rosie, morcov cu otet, sare si piper;
- salata de ridichii negre cu ulei si sare;
- salata de ridichii cu morcovi, ulei si piper alb etc.
Muraturile facute in casa (nu cele din comert care au un continut ridicat de conservanti) sunt de asemenea sanatoase, pastrand destule proprietati ale legumelor. Puteti varia salatele de mai sus cu o salata de muraturi.
O masa lichida
Copil mai trebuie sa consume zilnic si o masa lichida. De obicei seara este cea mai potrivita pentru o masa calda lichida: ciorba, supa.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.