2 Decembrie 2011 publicat în Copil 17 share-uri

Medicul pediatru este foarte important pentru copilul tau, in mainile si pregatirea lui sta sanatatea atat de delicata a micutului pe care il iubesti asa de mult. Ca parinte in general nu ai pregatire medicala, ca atare nu stii ce sa ceri medicului, dar pediatrul trebuie sa cunoasca exact pasii in sanatatea copilului tau, cand sa te cheme la cabinet, ce facotori de risc familial exista si cum sa ii urmareasca in timp si asa mai departe.

3. Il programeaza periodic pe copil la vizita?

Spre exemplu daca pediatrul l-a vazut pe micut, eventual i-a indicat si cateva analize de rutina cu rezultatul carora v-ati intors la interpretare si s-au dovedit a fi bune, atunci pediatrul ar trebui sa va anunte cand sa ii faceti o noua vizita macar pentru analizele de rutina.

Daca nu va reprogrameaza si lasa la liberul arbitru alegerea vizitelor parintilor... probabil nu isi da suficient interesul, pentru ca un parinte fara pregatire medicala nu are de unde sa stie cand trebuie sa vina la medic daca cel mic nu pare bolnav.

4. Aveti o relatie buna cu medicul pediatru?

A avea o relatie buna cu medicul pediatru inseamna ca acesta sa aiba fisa copilului, sa va cheme periodic la control, sa va primeasca ori de cate ori aveti nevoie, sa faca vizite la domiciliu daca este prea mic copilul si nu il puteti scoate afara, sa il puteti contacta telefonic pentru o urgenta medicala, sa dea curs unei urgente chiar daca nu aveti programare.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Ghid pentru alegerea mobilierului interior

5. Cat de atent monitorizeaza sanatatea copilului?

Este destul de greu de evaluat calitatea unui consult medical de catre o persoana care nu face parte din sistemul sanitar. Insa un pediatru bun acorda atentie cresterii, greutatii copilului, gradului de intelect (intreaba cum e la scoala – suspiciune de autism sau ADHD?), cum comunica, are prieteni, se joaca etc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri