3. Il programeaza periodic pe copil la vizita?
Spre exemplu daca pediatrul l-a vazut pe micut, eventual i-a indicat si cateva analize de rutina cu rezultatul carora v-ati intors la interpretare si s-au dovedit a fi bune, atunci pediatrul ar trebui sa va anunte cand sa ii faceti o noua vizita macar pentru analizele de rutina.
Daca nu va reprogrameaza si lasa la liberul arbitru alegerea vizitelor parintilor... probabil nu isi da suficient interesul, pentru ca un parinte fara pregatire medicala nu are de unde sa stie cand trebuie sa vina la medic daca cel mic nu pare bolnav.
4. Aveti o relatie buna cu medicul pediatru?
A avea o relatie buna cu medicul pediatru inseamna ca acesta sa aiba fisa copilului, sa va cheme periodic la control, sa va primeasca ori de cate ori aveti nevoie, sa faca vizite la domiciliu daca este prea mic copilul si nu il puteti scoate afara, sa il puteti contacta telefonic pentru o urgenta medicala, sa dea curs unei urgente chiar daca nu aveti programare.
5. Cat de atent monitorizeaza sanatatea copilului?
Este destul de greu de evaluat calitatea unui consult medical de catre o persoana care nu face parte din sistemul sanitar. Insa un pediatru bun acorda atentie cresterii, greutatii copilului, gradului de intelect (intreaba cum e la scoala – suspiciune de autism sau ADHD?), cum comunica, are prieteni, se joaca etc.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?