2 Decembrie 2011 publicat în Copil 17 share-uri

Medicul pediatru este foarte important pentru copilul tau, in mainile si pregatirea lui sta sanatatea atat de delicata a micutului pe care il iubesti asa de mult. Ca parinte in general nu ai pregatire medicala, ca atare nu stii ce sa ceri medicului, dar pediatrul trebuie sa cunoasca exact pasii in sanatatea copilului tau, cand sa te cheme la cabinet, ce facotori de risc familial exista si cum sa ii urmareasca in timp si asa mai departe.

De asemenea intreaba despre cum mananca micutul si sfatuieste parintele despre alimentatia copilului imediat ce trece la o noua grupa de varsta. Copilul face analize la fiecare jumatate de an si medicul pediatru tine evidenta vaccinarilor. Mai este important daca il asculta cu stetoscopul la fiecare consult de exemplu, daca ii analizeaza corpul.

Un pediatru, desi nu este medic stomatolog, ar trebui sa urmareasca si dentitia copilului si sa va sugereze un consult stomatologic daca este cazul: carii, dinti crescuti strambi care strica ocluzia dentara si modifica in timp osificarea fetei (cand apar dintii definitivi), situatii pentru care exista solutii stomatologice foarte simple, cu ecou pe viata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri