28 Decembrie 2011 publicat în Copil 62 share-uri

Creierul copilului continua sa creasca si sa se dezvolte inca 4-5 ani de la nastere, apoi numarul neuronilor ramane relativ constant pana la finalul vietii, doar conexiunile interneuronale mai cresc. De aceea stimularea inteligentei copilului in primii ani de viata este esentiala pentru capacitatea cerebrala a acestuia pentru... toata viata am putea spune.

Invatarea literelor

La fiecare patru zile trecute, timp in care copilul trebuie sa scrie 3 pagini cu lietera invatata, cel mic invata o litera noiua. La final de saptamana repeta tot ce a invatat pana atunci. In aceeasi saptamana, in alte zile, tot la interval de trei zile, va invata si numerele, inclusiv cum se scriu.

La cateva litere invatate, copilul va citi cuvinte formate din acele litere.

Edicarea copilului intre 4-5 ani

Copilul ar trebui deja sa stie sa scrie, sa citeasca, precum si cifrele dar si numere.

Raman valabile toate activitatile de pana acum, dar mai adaugam:

Copilul trebuie sa citeasca singur povesti

In fiecare seara lasati copilul sa citeasca ceea ce alta data ii citeati dumneavoastra.

Operatii complexe

Copilul poate invata deja adunarea si scaderea, tabla inmultirii si tabla impartirii. Intitial ii dati cate o cifra pentru care sa invete pe saptamana, cu scriere si repetitie in fiecare zi. Si toto cresteti... Veti observa ca micutul inca nu intelege logica acelor operatii pe care le invata, mai ales in cazul inmultirii, dar va trebui sa il ajutati si sa ii tot exemplificati. Luati-l la piata, puneti-l sa socoteasca bani, sa citeasca numerele mijlocelor de transport si in felul acesta isi invata si adresa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Poezii

Copilul trebuie sa inceapa sa creeze poezii. Intial trebuie sa citeasca mai multe poezii, apoi sa inceapa sa creeze. Pentru fiecare va primi laudele cuvenite, inca nu este cazul criticilor de niciun fel, se apreciaza intitiativa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri