25 Martie 2019 publicat în Kidz 47 share-uri

Noi cei care compunem noua generație de părinți avem la îndemână cele mai bune unelte pentru a ne ancora în acest rol provocator și care naște uneori, provocări sau dileme.
  • Esti in cautare de jucarii si jocuri educative? Vino la Garbo Smart Parenting! Pe 13 aprilie 2019, la Baby Spa în cadrul Aviației Wellness Center va avea loc evenimentul Garbo Smart Parenting – educație prin joc si joacă. Mai multe detalii aici.

Cărțile de psihologie adresate părinților sunt o adaevarată călătorie spre o înțelegere profundă a relațiilor și dinamicilor psiho-emoționale. Cărțile de parenting reprezintă o oportunitate de dezvoltare personală pentru părinți, o evoluție de cunoaștere care în final impactează viața de familie și dezvoltarea celor mici.

Cu recunoștință pentru munca de popularizarea a acestor idei realizată de cunoscuți autori și psihologi din întreaga lume, dar și de pe plan mioritic, îți recomandăm un top al celor mai bune 10 cărți de parenting pe care le poți găsi în librăriile noastre:  

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith! Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

1.    Cum să crești un copil sigur de sine. Parentaj bazat pe Cercul siguranței - Kent Hoffman, Glen Cooper, Bert Powell

Cercul Siguranței este cel mai de succes program dedicat părinților din întreaga lume. Recent, însăși ducesa de Cambridge, Kate Middleton a devenit o susținătoare a acestui program, așa încât cartea dedicată părinților „Cum să crești un copil sigur de sine” este numărul 1 și în preferinetele noastre. După cum știți, Garbo a prezentat programul prin numeroase articole și interviuri cu Kent Hoffman, unul dintre autori.

Creatori ai eficienței metode de parentaj Cercul Siguranței, cei trei psihoterapeuți americani îi învață pe părinți (dar și pe psihologi) cum poate fi păstrat echilibrul între dorința de a proteja copilul și nevoia acestuia de autonomie, ce fel de nevoi emoționale poate exprima sugarul sau copilul aflat în dificultate, dar și în ce fel părintele poate să-și ajusteze propriul stil de parentaj, dând dovadă de flexibilitate, de o mai bună înțelegere de sine și de disponibilitatea de a învăța din greșeli. Plină de cazuri sugestive, de instrumente intuitive (muzica rechinilor, Mâinile care susțin Cercul Siguranței etc.) și de teste de autoevaluare, cartea oferă soluții pentru crearea și întărirea atașamentelor sigure între părinții și copii. Kent Hoffman, Glen Cooper și Bert Powell, psihoterapeuți de orientare psihanalitică, având peste 30 de ani de experiență în tratarea copiilor și adolescenților, activează în cadrul centrului Circle of Security International din Spokane (Washington), formând părinți și psihologi în metoda de intervenție Cercul Siguranței, bazată pe teoria atașamentului.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Cartea poate fi achizitionata de aici

2.    Parenting necondiționat, de la recompense și pedepse la iubire și înțelegere – Alfie Kohn

Au copiii nevoie de pedepse? Nu. De fapt, studiile arată că pedepsele duc la și mai multe comportamente rele. Copiii pedepsiți mai mult se comportă din ce în ce mai rău cu timpul. – Psychology Today

Parenting necondiționat este o carte de parenting revoluționară care te face să pui la îndoială tot ceea ce știai până acum.

Parenting necondiționat îți va schimba complet percepția despre ce înseamnă a crește un copil. Dacă și tu vrei să înțelegi cum să îți iubești necondiționat copilul atunci Parenting necondiționat este cartea pe care trebuie să o citești. Vei putea afla nu doar cum să îți iubești copilul necondiționat, dar și cum să îl ajuți să simtă asta. Toate informațiile pe care Alfie Kohn le aduce în cartea sa sunt confirmate de numeroase studii de specialitate.  Cărțile lui Alfie Kohn au fost traduse în peste 20 de limbi.

Cartea poate fi achizitionata de aici
 

3.    O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă - Ioana Chicet-Macoveiciuc (Printesa Urbana)

In topul nostru este o autoare română, cu aceasta carte duioasă și foarte bine primită printre părinți, devenită best-seller.

<

< ”Din păcate, atunci când spunem “Nu vreau să mă joc”, copiii interpretează drept “Nu vreau să vin lângă tine, în lumea ta”. Și atunci nu-i de mirare că ne spun “Nu vreau să merg la școală”, “Nu vreau să merg la mătușa Margaret”. Copilul spune pur și simplu că nu vrea să intre în lumea noastră. Cu cât intrăm mai mult în lumea lui, cu atât va fi mai cooperant când îl vom trage după noi în lumea adulților. ”>> Recenzie via 1cartepesaptamana.ro

Cartea poate fi achiziționată de aici
 

4.    Drama copilului dotat - Alice Miller

Este una dintre cele mai citate cărți în psihologie. Cartea lui Alice Miller a reprezentat un punct de cotitură în înțelegerea impactului pe care un părinte îl poate avea asupra copiilor. Cartea, așa cum spuneam și în începutul articolului, poate reprezenta un punct de cotitură și o șansă de a primi coerență pentru părinții înșiși, ei putând să reflecteze asupra propriei copilării.
„Experiența ne-a învățat că avem o singură armă ce ne stă mereu la dispoziție în lupta împotriva bolii mentale: descoperirea emoțională a adevărului despre istoria unică a copilăriei noastre. Este posibil, așadar, să ne eliberăm cu totul de iluzii?

Istoria demonstrează că ele se furișează peste tot, că fiecare viață este plină de ele - poate pentru că adevărul ni se pare adesea insuportabil. Cu toate acestea, adevărul este esențial într-o asemenea măsură, încât pierderea lui se plătește scump, luând forma unei boli grave. Pentru a deveni întregi, trebuie să încercăm, parcurgând un proces îndelungat, să ne descoperim adevărul personal, un adevăr care poate provoca durere înainte de a ne oferi o nouă sferă a libertății. În schimb, dacă alegem să ne mulțumim cu înțelepciunea intelectuală, vom rămâne în sfera iluziei și a autoamăgirii.

Răul care ni s-a făcut în copilărie nu poate fi înlăturat, întrucât nu putem schimba nimic din trecutul nostru. Putem, totuși, să ne schimbăm pe noi înșine. Ne putem reface pe noi și ne putem câștiga integritatea pierdută, alegând să acordăm mai multă atenție cunoașterii înmagazinate înăuntrul corpurilor noastre și devenind mai conștienți de această cunoaștere. Această cale, deși nu este deloc ușoară, reprezintă singura modalitate prin care putem lăsa în spate în cele din urmă închisoarea invizibilă și crudă a copilăriei noastre. Devenim liberi transformându-ne din victime inconștiente ale trecutului în indivizi responsabili în prezent, conștienți de trecutul nostru și capabili, astfel, să trăiască împreună cu acesta.“ - Alice Miller

Cartea poate fi achiziționată de aici

5.    Crescându-l pe Cain - Dan Kindlon, Michael Thompson

Trăim într-o lume aflată în schimbare și părinții se documentează din ce în ce mai bine pentru a crește copii fericiți. Această carte se adresează părinților de băietei. Considerăm extrem de utilă și revoluționară această carte care ne învață despre viața emoțională a băieților. Băieții sunt învățați de mici copii, în mod involuntar, să fie băieți, așa cum fetele sunt învățate să fie fețe. Prin toate gesturile și atitudinile infime, etalate fie evident, fie la un nivel imperceptibil cu ochiul liber, mamele și tații, profesorii și restul adulților, dar și prietenii, le modelează comportamentul urmând un model inconștient. Din păcate, ceea ce primesc încă din primii ani de viață este o lecție de stoicism, despre cum băieții își controlează emoțiile și trebuie întotdeauna să-și dovedească competența și meritul. Un subiect foarte actual și doi autori, Dr. Michael Thompson și Dr. Dan Kindlon, cu o fină înțelegere și perspectivă.

"Crescându-l pe Cain" este o carte extrem de apreciată despre viața emoțională a băieților, scrisă pentru părinți, dar și pentru toți cei implicați activ în educarea copiilor. Ce-i face, în multe situații, pe băieții noștri atât de agresivi, lipsiți de considerație, brutali și manipulatori în relațiile cu sexul opus, consumatori de alcool, droguri și senzații tari, teribiliști și orbi la conflictul creat în jurul lor? Sunt acești copii alții decât cei pe care i-am iubit și alintat în pruncia lor? Ce se întâmplă cu fiul ajuns la pubertate? Este la mijloc altceva decât testosteronul? În goana lor către "Marele Imposibil" - idealul masculin al "bărbatului adevărat" - copiii noștri pierd pe drum ceva de neprețuit: capacitatea de a se accepta pe ei înșiși.

Cartea poate fi achiziționată de aici

Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri