25 Martie 2019 publicat în Kidz 47 share-uri

Noi cei care compunem noua generație de părinți avem la îndemână cele mai bune unelte pentru a ne ancora în acest rol provocator și care naște uneori, provocări sau dileme.

6.    Copiii știu cel mai bine - Solomon Deborah Carlisle

Copiii știu cel mai bine este un ghid foarte util proaspeților părinți, pe care îi va ajuta, într-o manieră directă și la obiect, să se simtă competenți și relaxați în primii ani alături de copilul lor. Această carte detaliază simplu și practic principii sănătoase și pline de respect pentru a oferi copilului condițiile ideale de a se dezvolta în confort emoțional în toate aspectele legate de somn, hrană, joacă, îngrijire personală, socializare și limite.

Deborah Carlisle Solomon a fost director executiv al Resources for Infant Educarers între anii 2006-2014, iar acum lucrează cu părinți, terapeuți și educatori RIE. Deborah a susținut numeroase conferințe și ateliere naționale și internaționale pe tema primilor ani de viață ai copiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith! Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Cartea poate fi achiziționată de aici
 

7.    Creierul copilului tău - Dr. Daniel J. Siegel, Tina Payne Bryson

Dr. Daniel J. Siegel este unul dintre cei mai populari autori de cărți de psihologie ai momentului, la nivel internațional. Această carte îi ajută pe părinți să navigheze printre provocările pe care le ridică parenting-ul.

Află 12 strategii-cheie pentru o dezvoltare cerebrală sănătoasă și pentru o copilărie mai calmă și mai fericită. Bazându-se pe date recente din diverse științe, autorii explică de ce copiii au accese de furie, se bat ori stau îmbufnați. Apoi ne învață cum să convertim fiecare „ieșire”, conflict sau teamă într-o ocazie de a cultiva o dezvoltare emoțională și intelectuală sănătoasă a copiilor, astfel încât să avem cu toții o viață echilibrată, plină de sens și de armonie.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Această carte erudită, caldă și amuzantă este plină de idei noi bazate pe ultimele cercetări din domeniul neurologiei. Îi îndemn pe toți părinții care își doresc copii liniștiți, fericiți și sănătoși din punct de vedere emoțional să o citească. O voi face, cu siguranță, cadou tinerilor părinți. - Dr. Mary Pipher

Cartea poate fi achiziționată de aici

 

8.    Copilul invizibil – Gaspar Gyorgy
 

Copilul invizibil este una dintre cele mai importante cărți din domeniul parentingului apărute la noi în 2016.

Autorul conturează foarte clar în această carte câteva lucruri esențiale: atitudinea mentală potrivită care să ne ajute să evoluăm, diferite tipare de gândire și comportament ale părinților care afectează dezvoltarea copiilor, precum și soluții și tehnici concrete care să te ajute să conștientizezi lucruri valoroase pentru dezvoltarea ta ca părinte și să evoluezi.
Ca atitudine care să ne ajute să evoluăm atât ca părinți, cât și că persoane pe parcursul vieții, Gaspar Gyorgy ne recomandă starea de mindfulness, de prezența conștientă în fiecare clipă a vieții noastre, aici și acum.”, scrie Centruldeparenting.ro

Cartea poate fi achiziționată de aici
 

9.    Educația prin iubire - Ross Campbell

În lumea actuală, din ce în ce mai tulbure, creșterea copilului este, pentru mulți părinți, ca un joc de noroc - n-avem cum să știm dinainte dacă acesta va urma un drum bun sau greșit în viață. Spre binele copiilor noștri, Ross Campbell ne propune să înlocuim corectarea comportamentului - manifestată, în general, prin pedepsirea copilului și, mai rar, prin acordarea unei recompense - cu educația prin iubire.

Această formă de creștere a copilului este cea mai bună dintre toate. Este vorba de o formă de educație proactivă - și nu reactivă, precum corectarea comportamentului - ce se bazează pe anticiparea și satisfacerea nevoilor elementare ale copilului. Prima și cea mai importantă este nevoia de afecțiune. Iubindu-ne copilul necondiționat, avem toate șansele să-i insuflăm valorile noastre, așa cum, de altfel, își dorește orice părinte.

Cartea poate fi achiziționată de aici
 

10.     Copilul meu nu mănâncă -  Carlos Gonzales

Includ în top și una dintre cărțile preferate ale prietenei mele Diana, mama unei fetițe de un an și jumătate.

"Copilul meu Nu mănâncă!" este frica oricărui părinte. Dr. Carlos Gonzalez, tata și medic pediatru a înțeleg acest lucru și a venit în întâmpinarea părinților îngrijorați. Părinții de pretutindeni se îngrijorează atunci când bebelușul sau copilul lor nu par să mănânce la fel de mult cât cred că ar trebui. "Copilul meu Nu mănâncă!" tratează pe larg problemele de alimentație ale copiilor. Cum apar ele, cum pot fi evitate și care sunt urmările dacă forțam copilul să mănânce. discuta despre cum pornesc problemele de mâncare și cum pot fi evitate. Copilul meu Nu mănâncă! este o reamintire a faptului că tot ce ar trebui părinții să facă este să ofere alimente sănătoase copiilor. Aceștia la rândul lor vor mânca exact cât au nevoie din ce li se va oferi.

Cartea poate fi achiziționată de aici
 

Foto homepage: By fizkes /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri