20 Ianuarie 2012 publicat în Mami 14 share-uri

Copiii mici si adorabili de alta data cresc mai repede decat ne-am imagina. Odata cu schimbarile hormonale, apar si schimbarile de personalitate, care, de cele mai multe ori, dau bataie de cap parintilor. Iata cateva idei pe care ti le propunem pentru o buna relatie cu adolescentul tau.

Chiar si atunci cand copiii au idei foarte diferite fata de ale voastre, ascultati-i. Fiti putini mai flexibili, nu fiti categorici, lasati de la voi, ganditi-va si ajungeti la o cale de mijloc. Daca va veti impune punctul de vedere nu veti face decat sa inrautatiti lucrurile. Poate pe moment se vor calma lucrurile, dar decizia poate provoca frustrare si nemultumire. Incercati sa va exercitati autoritatea intr-un mod bland si discret, sugerandu-i optiunile pe care le are, dar lasandu-l pe el sa isi aleaga ce are de ales. Astfel va avea impresia ca el a luat decizia buna. Tine minte ca atunci cand ii interzici un om ceva, mai rau isi va dori sa-l faca. Nu iti imagina ca e mai diferit cu adolescentii.

Adolescentii au nevoie de incredere

Un alt asepect important este increderea. Copiii vor sa castige increderea parintilor lor si vor sa isi ia viata in propriile maini cat mai repede. Ei vor sa poata lua decizii, chiar daca uneori nu sunt constienti, la fel ca voi, de consecinte. Invatati-i ce inseamna responsabilitatea si lasati-i sa ia decizii pentru ei atunci cand situatiile nu sunt riscante. Trebuie creata iluzia de independenta intr-un fel, chiar daca din umbra tot voi ii controlati. Daca le refuzati independenta, atunci o sa iasa cu cearta. Incercati sa ii lasati la petreceri, acasa la colegi, prieteni pe care ii stiti. Nu e tocmai indicat sa ii lasati in cluburi.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Cunoaste-i anturajul

Un lucru inteligent pe care fiecare parinte ar trebui sa-l faca este sa-si cunoasca prietenii copilului lor. Prietenii, colegii, anturajul: e important sa ii cunoasteti pentru ca ei iti influenteaza copilul foarte mult. Este bine sa iti lasi copilului sau sa ii sugerezi sa-si aduca prietenii acasa pentru a-i cunoaste. Nu trebuie sa spui ca vrei sa ii cunosti, dar e important sa o faci.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri