17 Februarie 2012 publicat în Mami 2 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Atunci cand decidem sa ne marim familia si sarcina apare este un moment de mare bucurie. Dar ce faci atunci cand mai ai un copil? Cum ii spui? Cum il pregatesti pentru noua viata? Cum il inveti sa isi iubeasca fratiorul sau surioara si sa nu fie gelos?

Citeste cu el carti despre dezvoltarea copilului. O sa ii placa sa stie cand i se vor dezvolta degetele si alte curiozitati pe care s-ar putea sa le aiba.

Acum ca asteptati un nou copil, este posibil ca toata atentia odata intreptat catre copilul mai mare sa se directioneze catre sarcina, iar el sa se simta neglijat si sa fie gelos. Este bine sa ii amintiti cat de important este el pentru voi, sa ii vorbiti mereu de bine si sa ii dati dovezi de iubire. Este frumos sa il faceti sa inteleaga care este rolul lui, de frate mai mare, dar ca acest lucru nu inseamna ca nu este copilasul vostru mic. Veti vedea ca starea lui de spirit se poate schimba (in rau) iar acesta nu este decat un test pentru a vedea cat de mult il iubiti.


Multi copii sunt fascinati de bebelusi, asa ca puteti sa ii cumparati copilului vostru o papusa-bebelus de care sa aiba grija. Il putei invata ca are nevoie sa fie hranit, sa i se schimbe scutecele, sa fie ingrijit, iubit, sa i se citeasca povesti, etc. Astfel, copilul vostru va empatiza mai mult cu voi si va invata cum sa va ajute in cazul in care e nevoie de ajutorul lui.

Atunci cand se va naste bebelusul, copil mai mare trebuie sa stie exact ce se intampla, unde sunteti si cat timp veti sta acolo. De asemenea, este bine sa il lasati in grija unor persoane cu care este obisnuit si pe care le iubeste (bunici etc.).

Nu ezitati sa ii cereti ajutorul daca aveti nevoie de ceva si lasati-l sa „interactioneze” cu bebelusul. Invatati-l sa il tina in brate. Veti vedea ca relatia dintre ei va deveni puternica astfel.

Este foarte important ca dupa ce veti naste, rutina sa fie aceeasi. Acest lucru inseamna sa va culcati copilul mai mare la aceleasi ore, sa ii dati de mancare la aceleasi ore, sa ii respectati programul de joaca (si chiar daca devine galagios trebuie sa stiti ca bebelusii se pot adapta) etc. Nu faceti schimbari majore pentru ca va avea de suferit.

Pregatiti-i un cadou din partea bebelusului dar si din partea voastra atunci cand va veti intoarce de la spital. Va fi fericit sa primeasca ceva, plus ca isi va crea o amintire frumoasa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri