17 Februarie 2012 publicat în Mami 2 share-uri

Atunci cand decidem sa ne marim familia si sarcina apare este un moment de mare bucurie. Dar ce faci atunci cand mai ai un copil? Cum ii spui? Cum il pregatesti pentru noua viata? Cum il inveti sa isi iubeasca fratiorul sau surioara si sa nu fie gelos?

Atunci cand ii dati vestea ca va avea un fratior sau o surioara trebuie sa tineti cont ca ei nu au notiunea timpului asa ca puteti sa ii spuneti ca se va naste dupa Craciun, sau in jurul sarbatorilor pascale etc. Daca el intreaba despre copil, de unde vine de exemplu, puteti sa ii spuneti ca din burtica mamei.

Ca sa inteleaga mai bine despre ce e vorba, puteti sa ii povestiti despre momentul in care erati insarcinata cu el, cand s-a nascut si a crescut. Poate mai aveti hainute de atunci cand era un bebelus sau jucarii, le puteti arata poze din timpul sarcinii, de la nastere etc. Copilul trebuie sa inteleaga cat de frumoasa a fost acea perioada pentru voi, cat de mic si scump era si cat de frumos va fi si pentru el acum sa expriementeze acelasi lucru cu noul sau fratior cand va veni timpul.

Trebuie sa intelegi daca pe zi ce trece sentimentele lui fata de bebelus vor fi diferite. Si corpul vostru se va modifica in timp, va va creste burtica si nu veti mai putea face lucrurile pe care le puteati inainte (sa va jucati cu el, sa alergati, sa il luati in brate) iar el s-ar putea sa se supere din aceasta cauza. Ascultati-i ofurile si incercati sa il intelegeti si sa nu il faceti sa se simta vinovat chiar si atunci cand sentimentele lui nu vor fi tocmai pozitive.

In tot cee ce faceti este bine sa il includeti si pe cel mic. Asa el se va simti important, va simti ca face parte din „echipa” si va stii ca va bazati pe el, „fratele sau sora mai mare”. Trebuie sa se simta inclus in noul mod de viata si sa simta aceasta exprienta unica. Puteti sa il lasati sa va atinga burtica si sa il simta sau sa il asculte pe cel mic, puteti sa il luati la vizitele medicale sa isi vada fratiorul sau sa ii auda cum ii bate inimioara. Multi copii asociaza spitalul cu oamenii bolnavi, iar daca va va insoti va intelege ca nu e asa, ca este important sa mergi la doctor, plus ca, orice curiozitate pe care o va avea, si-o va putea lamuri cu medicul. De asemenea, pentru a-l include in pregatirile pentru venirea pe lume a noul copil puteti sa va duceti impreuna sa cumparati hainute sau ce mai e nevoie si sa il lasati si pe el sa aleaga. Puteti sa il intrebati ce nume prefera. S-ar putea sa va surprinda.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023 Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri