30 Martie 2012 publicat în Mami 89 share-uri

Parintii sunt primul model de viata al unui copil si ei au puterea, calauziti si ei la randul lor de experienta acumulata de-a lungul anilor, sa ii indrume pasii in viitor. Cei 7 ani de acasa se invata acasa. Descopera invatamintele obligatorii pe care parintii trebuie sa le dea copiilor lor.

Este necesar ca parintii sa stie ce se petrece in viata copiilor lor pentru a stii cum sa le indrepte pasii pe mai departe si pentru a stii cum sa actioneze atunci cand cei mici se afla intr-o problema.

Lectia 3: Regulile bunelor maniere

Bunica mereu tinea la eticheta. Ii pasa atat de mult de regulile de conduita si isi dorea ca familia sa sa fie atat de laudata incat atunci cand mergea in vizita la cineva, mereu isi servea familia cu o masa copioasa. De ce? Pentru ca atunci cand ajungeau la gazda acestia sa nu se infrupte cu pofta si sa isi puna in valoare manierele alese.


Nu, nu spun ca ar trebui sa faceti acelasi lucru ci doar ca voi, parintii, sunteti cei care au responsabilitatea de a-si educa micutii in tainele societatii. Faceti oricum acest lucru involuntar prin exemplu pentru ca stim cu totii despre copii ca invata prin imitatie. Faceti acest lucru impunandu-le reguli la masa (sa aiba mereu mainile curate, sa nu isi puna coatele pe masa, sa nu vorbeasca cu gura plina, sa nu pleoscaie etc.), invatandu-i obiceiul salutului, atentionandu-i atunci cand au un limbaj necorespunzator, cand pozitia corpului lor nu e corecta etc. Toate aceste lucruri sunt importante pentru ca voi sunteti initiatorii lor in societate. Viitorul lor si al relatiilor lor de prietenie sau de afaceri se sprijina pe aceste invataturi. Ii puteti invata mult mai multe lucruri iar unul din modele poate fi „Ghidul bunelor maniere”. Il puteti citi si aplica impreuna si puteti transforma totul intr-o joaca, nu intr-o povara.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri