Este necesar ca parintii sa stie ce se petrece in viata copiilor lor pentru a stii cum sa le indrepte pasii pe mai departe si pentru a stii cum sa actioneze atunci cand cei mici se afla intr-o problema.
Lectia 3: Regulile bunelor maniere
Bunica mereu tinea la eticheta. Ii pasa atat de mult de regulile de conduita si isi dorea ca familia sa sa fie atat de laudata incat atunci cand mergea in vizita la cineva, mereu isi servea familia cu o masa copioasa. De ce? Pentru ca atunci cand ajungeau la gazda acestia sa nu se infrupte cu pofta si sa isi puna in valoare manierele alese.
Nu, nu spun ca ar trebui sa faceti acelasi lucru ci doar ca voi, parintii, sunteti cei care au responsabilitatea de a-si educa micutii in tainele societatii. Faceti oricum acest lucru involuntar prin exemplu pentru ca stim cu totii despre copii ca invata prin imitatie. Faceti acest lucru impunandu-le reguli la masa (sa aiba mereu mainile curate, sa nu isi puna coatele pe masa, sa nu vorbeasca cu gura plina, sa nu pleoscaie etc.), invatandu-i obiceiul salutului, atentionandu-i atunci cand au un limbaj necorespunzator, cand pozitia corpului lor nu e corecta etc. Toate aceste lucruri sunt importante pentru ca voi sunteti initiatorii lor in societate. Viitorul lor si al relatiilor lor de prietenie sau de afaceri se sprijina pe aceste invataturi. Ii puteti invata mult mai multe lucruri iar unul din modele poate fi „Ghidul bunelor maniere”. Il puteti citi si aplica impreuna si puteti transforma totul intr-o joaca, nu intr-o povara.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?