30 Martie 2012 publicat în Mami 89 share-uri

Parintii sunt primul model de viata al unui copil si ei au puterea, calauziti si ei la randul lor de experienta acumulata de-a lungul anilor, sa ii indrume pasii in viitor. Cei 7 ani de acasa se invata acasa. Descopera invatamintele obligatorii pe care parintii trebuie sa le dea copiilor lor.

Lectia 4: Scoala vietii

Educatia scolara este foarte importanta pentru fiecare om, insa si invataturile scoalii vietii sunt aplicabile in multe din situatiile in care ne aflam.


Copiii trebuie sa invete si sa stie ca nu numai lectiile de la scoala sunt importante si ca activitatile extrascolare ajuta foarte mult in dezvoltarea lor personala si profesionala. Scoala nu o sa fie locul in care isi vor descoperi toate pasiunile sau in care vor afla toate informatiile de care au nevoie pentru orice au ei nevoie. In acest sens, parintii trebuie sa isi incurajeze copiii sa cerceteze, sa descopere, sa nu se teama, sa fie mereu insetati de cunoastere si sa isi urmeze pasiunile.

Lectia 5: „Minte sanatoasa in corp sanatos” si curat

Ultimele doua dar si nu cele mai putin importante dintre toate invatamintele pe care un parinte trebuie sa le imparta cu ai lui copii sunt dragostea pentru activitatea fizica si normele de igiena.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Copiii iubesc miscarea asa ca nu este foarte greu ca parintii sa il initieze pe acest drum. Cu ajutorul sportului un copil poate sa invete ce inseamna disciplina, pasiunea, efortul si munca. De asemenea, aceasta este o cale sigura de a-si dezvolta abilitatile de comunicare si de a se imprieteni cu alti copii.
Lectia igienei corporale nici nu e mai este necesar sa o „predam”, doar o amintim.


De asemenea aveti grija ca parinti ce stil alimentar alegeti pentru copii pentru ca asa ii veti invata. Mai tarziu orice greseala „capatata” de acasa s-ar putea sa le puna in pericol sanatatea. Consultati un nutritionist bun, care nu va indica mezeluri si ducliuri copiilor, un medic nutritionist pediatric. Nutritia este extrem de importanta in primii 15 ani de viata. Oferiti-le copiilor dumneavoastra cel mai bun model alimentar si v-ati asigurat astfel ca peste 50% din boli stau departe de copiii vostri.
5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Kidz.ro iti recomanda mai multe articole despre sanatatea ta si a familiei tale:

5 Greseli ale parintilor in educatia copiilor

5 Semne ca nu l-ai educat bine pe cel mic

Sistemul recompensa - pedeapsa in educatia copilului

Educatia copilului in functie de varsta

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri