Comunicat de presa
Seria Carti bune pentru parinti buni are ceva-ul, clou-ul, personalitatea ei distincta. Am incercat s-o definim mai jos, ca sa puteti alege volumul potrivit pentru dumneavoastra. Primul are o tema putin diferita, dar e un bun preludiu pentru celelalte.
- Dr. David Haslam, Sanatatea copilului meu. Ghid de simptome si ingrijiri
Un ghid practic unic in felul sau, pentru ca porneste de la simptome, nu de la diagnostic, cum fac de regula ghidurile pedriatice pentru parinti. Iar parintii se confrunta in primul rand cu simptome: copilul are febra, copilul tuseste, copilul nu aude bine, pe copil il dor dintii, copilului i-a aparut o eruptie pe piele, copilul are diaree sau constipatie etc. etc. Despre ce poate fi vorba? E grav sau nu? Ce este de facut repede, inainte sa putem ajunge la doctor? Ce trebuie sa stim despre afectiunea copilului, dupa ce doctorul a stabilit diagnosticul? Cartea se refera la copiii de 0-12 ani si este in asa fel conceputa, incat sa poata fi consultata rapid, oferindu-i parintelui ingrijorat, cu discernamant (nu asa cum le gaseste pe internet…), informatiile de care are atata nevoie. Pentru sanatatea copilului sau.
- Stanley Shapiro, Karen Skinulis, Cum devenim parinti mai buni. Ghid practic
Un ghid celebru, un National Bestseller cum scrie pe coperta editiei originale, care porneste de la ideea ca nu e suficient sa ne iubim copiii ca sa-i educam bine, trebuie sa invatam „meseria de parinte“. „Meserie“ sintetizata in aceasta carte in cele 50 de probleme cu care ne confruntam cel mai des ca parinti si solutiile lor practice. De exemplu: Tandaleala, Crizele de nervi, Raspunsurile obraznice, TV-mania, Notele proaste, Mofturile la mancare. Problemele privesc copiii de 3-4 pana la 12-13 ani. Solutiile sunt verificate, functioneaza. Manualul e sistematizat, concis si are un ingredient care n-ar trebui sa-i lipseasca nici unui parinte: umorul.
- Dorothy Law Nolte, Rachel Harris, Copiii invata ceea ce traiesc. Educatia care insufla valori
Cartea preia titlul unui vechi si bine-cunoscut poem pedagogic al lui Dorothy Law Nolte. Preceptele lui au devenit un adevarat cod de comportament in viata de familie pentru generatii intregi de parinti americani. Iata unul dintre precepte: Daca traiesc in critica si cicaleala, copiii invata sa condamne. Sau: Daca traiesc in acceptare, copiii invata sa iubeasca. Adevaruri simple, de bun-simt. Autoarele le-au dezvoltat in acest manual de „educatie care insufla valori“ adresat parintilor, bogat in istorioare ilustrative. O carte de intelepciune si in acelasi timp un ghid practic, aplicabil copiilor de aproape orice varsta.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară