25 Iulie 2012 publicat în Mami 1 share-uri

3 motive pentru care nu e bine sa ai incredere totala in internet

Comunicat de presa

Un studiu despre administrarea de medicamente copiilor fara recomandarea medicului realizat de Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) la inceputul acestui an a relevat faptul ca parintii invoca trei motive atunci cand justifica decizia de a trata singuri copiii: se bazeaza pe experiente similare anterioare, nu gasesc timpul necesar pentru a merge la medic si e mai usor pentru ei sa se documenteze de pe internet.

,,Aceste motive subliniate de parinti se leaga unul cu celalalt. Fiecare parinte isi doreste ca cel mic sa se simta bine si fie pentru a grabi procesul de vindecare, fie pentru ca nu are timp, tine cont de experientele anterioare ale lui sau ale prietenilor, de sfaturile necunoscutilor de pe diferite forumuri sau aplica scheme de tratament identificate pe anumite site-uri. Parintii trebuie sa inteleaga ca sfatul medicului este nepretuit si tratamentul copiilor fara sfatul acestuia poate avea consecinte grave”, a declarat Cristian Lutan, Director Executiv Adjunct ARPIM.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Fiți creativi: Modalități ingenioase de a vopsi ouăle de Paște Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii 

1. Diagnosticarea si tratarea copilului folosind internetul poate duce la intarzierea confirmarii si tratarii bolii reale.

Atunci cand cel mic se imbolnaveste , parintii de cele mai multe ori se sperie si primul impuls al unora dintre ei este de a intra online pentru a vedea ce boli s-ar potrivi cu simptomele celui mic si care ar fi tratamentul recomandat. Unii parinti se limiteaza doar la a se informa, altii insa aplica tratamentul gasit pe diverse site-uri sau in discutiile cu mamicile de pe forumuri si amana vizita la medicul pediatru.
,,Unul dintre cele mai mari riscuri ale automedicatiei este tratarea unui anumit simptom, fapt ce poate avea ca rezultat mascarea bolii de care cel mic sufera. Acest lucru se intampla frecvent cand parintii dau medicamente copiilor fara recomandarea noastra, tinand cont doar de sfaturile altor mamici pe care le gasesc online sau de tratamentele identificate pe diferite site-uri.

Îți doresc timp… Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Spre exemplu deseori, copiii mici fac febra, iar febra poate fi un semn al unei viroze, al cresterii dintilor sau al unei boli specifice copilariei. Parintele ingrijorat cauta sfaturi online, trateaza copilul de febra fara a sti sa analizeze daca cel mic prezinta si alte simptome, iar daca acesta se simte mai bine amana vizita la medicul pediatru. Ulterior, cand febra reapare insotita de alte simptome mai vizibile parintii merg in final la un control medical cu cel mic. Copilul primeste astfel un diagnostic intarziat si in consecinta si tratamentul este unul mai complex, costisitor, cu eficienta mai mica”, a declarat dr. Evelina Moraru, medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgența pentru Copii Sf. Maria Iasi.

Foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri