25 Iulie 2012 publicat în Mami 1 share-uri

3 motive pentru care nu e bine sa ai incredere totala in internet

,,Un alt exemplu este tratamentul simptomatic al durerilor abdominale. Tentati sa administreze dupa sfaturi de pe internet sedative sau medicamente antispastice, parintii nu stiu ca acestea pot camufla un proces inflamator sever in cadrul unei cauze chirurgicale, iar intarzierea interventiei chirurgicale este grava. In esenta, orice terapie, oricat de simpla, trebuie bine cantarita pentru a fi eficienta, fara riscuri si fara complicatii” a adaugat dr. Moraru.

2. Internetul poate fi o sursa de panica

,,Se spune ca studentii la medicina se imbolnavesc de toate bolile pe care le studiaza, fenomen descris chiar ca „boala studentului de anul trei.” Un lucru similar se intampla si cu parintii care petrec mult timp pe internet citind informatii despre afectiunea de care sufera cel mic sau despre alte boli care il pandesc la fiecare pas. Fiecare copil este unic, fiecare copil reactioneaza diferit la anumite simptome si la un anumit tratament, iar parintii trebuie sa fie constienti de acest lucru si sa aiba incredere in sfatul medicului pediatru. Informatiile generale de pe internet, exemplele extreme negative, avertizarile postate pe forumuri de alti parinti vor crea panica in momente in care copilul are nevoie de un parinte rational care sa ii fie alaturi si sa ii administreze tratamentul indicat de medic”, a adaugat dr. Moraru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

,,O alta situatie traita este cea declansata de indicarea unei anumite investigatii. Medicii fac un permanent diagnostic diferential pana sa ajunga la diagnosticul pozitiv. Sunt parinti care studiaza imediat pe internet, intra in panica daca medicul vrea sa excluda o boala mai grava si fie se sustrag tratamentului fie trec la automedicatie. Unii parinti neaga diagnosticul precizat si recurg la sfaturi de terapie alternativa. Panica trebuie evitata si adevarul privit in fata ca intr-o lupta in care spaima nu ajuta la nimic” a declarat dr. Moraru

3. Informatiile de pe internet sunt generale si neverificate

,,Informatiile medicale existente pe internet sunt generale, neverificate si uneori eronate. Din pacate, doar specialistii stiu sa discearna intre opiniile valabile si cele indoielnice. Parintii trebuie sa inteleaga faptul ca un medic pediatru are in spate 6 ani de studiu al medicinei si 5-6 ani de rezidentiat, pe cand parintii cu care ei stau de vorba online se bazeaza de cele mai multe ori pe recomandarile personalizate pe care le-a facut medicul pediatru pentru copilul lor si nu au capacitatea de a analiza daca acelasi tratament se potriveste si pentru un alt copil.

Foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri