3 Cititul cartilor
Parintii pot fi cel mai bun exemplu pentru copii, cand vine vorba de citit. Copiii nu vor intampina dificultati, la varsta scolara, atunci cand vor avea mult de citit, daca sunt obisnuiti de mici, sa isi vada parintii citind sau sa li se citeasca.
Intotdeauna copiii sunt influentati sau urmeaza exemplele pe care le intalnesc in familie. Daca parintii obisnuiesc sa le citeasca din carti educative sau ei insisi citesc, copiii vor fi determinati, la randul lor, sa citeasca.
Un aspect important este legat si de pretuirea pe care parintii o afiseaza fata de carti si de prezenta cartilor educative in casa, “la indemana” copiilor.
4 Implicati-va in activitati variate
Este bine ca parintii sa le ofere copiilor o gama variata de activitati si experiente, astfel incat copiii sa-si poata descoperi domenii de interes.
Organizati pentru copii excursii, vizite la muzee, la biblioteci, galerii de arta, participati la spectacole culturale, sportive, voluntariat, astfel incat copiii sa cunoasca si sa descopere cat mai multe activitati.
Puteti avea oricand “surprize”, sa descoperiti aptitudini si inclinatii ale copilului spre domenii la care nu v-ati fi asteptat.
sursa foto:shutterstock; sxc.hu
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.