6 Metode de succes pentru ca cel mic sa iubeasca scoala

12:10, 1 Octombrie 2012 publicat în Mami23 share-uri

Copiii pot fi usor motivati sa iubeasca scoala, mai ales daca primesc din partea parintilor , constant, suport si incurajare.

3 Cititul cartilor

Parintii pot fi cel mai bun exemplu pentru copii, cand vine vorba de citit. Copiii nu vor intampina dificultati, la varsta scolara, atunci cand vor avea mult de citit, daca sunt obisnuiti de mici, sa isi vada parintii citind sau sa li se citeasca.

Intotdeauna copiii sunt influentati sau urmeaza exemplele pe care le intalnesc in familie. Daca parintii obisnuiesc sa le citeasca din carti educative sau ei insisi citesc, copiii vor fi determinati, la randul lor, sa citeasca.

Citeste si:
Classix Festival va avea loc la Iași în martie 2021
Classix Festival va avea loc...

Un aspect important este legat si de pretuirea pe care parintii o afiseaza fata de carti si de prezenta cartilor educative in casa, “la indemana” copiilor.

4 Implicati-va in activitati variate

Este bine ca parintii sa le ofere copiilor o gama variata de activitati si experiente, astfel incat copiii sa-si poata descoperi domenii de interes.

Citeste si:
Horoscopul lunii MARTIE 2021: Previziuni astrale importante pentru...
Horoscopul lunii MARTIE 2021:...

Organizati pentru copii excursii, vizite la muzee, la biblioteci, galerii de arta, participati la spectacole culturale, sportive, voluntariat, astfel incat copiii sa cunoasca si sa descopere cat mai multe activitati.

Puteti avea oricand “surprize”, sa descoperiti aptitudini si inclinatii ale copilului spre domenii la care nu v-ati fi asteptat.

sursa foto:shutterstock; sxc.hu


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri