1 Octombrie 2012 publicat în Mami 29 share-uri

Copiii pot fi usor motivati sa iubeasca scoala, mai ales daca primesc din partea parintilor , constant, suport si incurajare.

5 Scoala de acasa

Parintii pot incerca sa valorifice orice ocazie, pentru a incuraja procesul de invatare chiar si acasa, sau pe strada:

  • Gatiti impreuna, invatati copilul sa numere cate linguri de faina se adauga, spre exemplu, sau ce litere se afla pe ambalajele alimentelor.
  • Daca mergeti la plimbare, puteti numara cate masini rosii trec pe langa voi sau cate case/copaci etc intalniti pe strada.

6 Motivare

Este bine ca parintii sa le explice copiilor intotdeauna pentru ce au nevoie sa invete si cum pot folosi cunostintele de la scoala. Parintii se pot folosi de propriile exemple sau de alte exemple pentru a le arata copiilor cum i-a ajutat scoala.

Nu este indicat, sa fie pus accentul asupra notelor (invataul va deveni cel mai mare factor de stress pentru copil), ci asupra necesitatii de a cunoaste si de a invata.

Copiii pot avea preferinte pentru anumite materii/domenii, nedorind sa studieze si altceva. In acest caz, parintii trebuie sa le arate beneficiile cunoasterii domeniului respectiv si sa gaseasca o metoda placuta pentru a-i ajuta sa invete: joc interactiv, invatatul in aer liber, recompense.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Va recomandam si:

5 Metode eficiente pentru stimularea inteligentei copilului!

Idei pentru parinti: Dezvolta inteligenta copilului tau

Psihologia copilului: 6 Cele mai fecvente temeri ale copiilor

Trucuri pentru a-l convinge sa invete bine la scoala

un articol de Ioana Paunescu

sursa foto:sxc.hu, shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri