29 Iulie 2013 publicat în Mami 6 share-uri

Alaptarea reprezinta hranirea copilului direct de la san sau cu biberonul dupa extragerea laptelui cu ajutorul unei pompe. Alaptarea este utila mamei pentru refacerea dupa stresul sarcinii, travaliu si nastere, dar si pentru crearea unei legaturi afective cu copilul. Alaptarea este cea mai rapida si convenabila masura de a hrani copilul.

Trebuie sa va hraniti bine pentru a putea alapta

Nevoile energetice capata acum o valenta superioara. Ele ajung la 2500 de calorii, dupa ce in timpul sarcinii fusesera de aproximativ 2250 de calorii. In viata curenta acestea se ridica doar la 1800-2000 de calorii, in functie de activitatea fizica. Rezervele de grasimi acumulate in cursul celor noua luni furnizeaza energia necesara alaptarii.

Asa se explica de ce mamele care au hotarat sa alapteze isi redobandesc mai repede silueta decat celelalte. Cu conditia, bineinteles, sa nu manance dezordonat si sa nu “ciuguleasca”. Compozitia laptelui matern depinde de modul in care se hraneste mama: de aici rezulta niste reguli ce trebuie respectate.

Principii ce trebuie respectate

Nutrimentele obtinute prin alimentatie sunt exploatate intr-un mod mai eficace de organism. Nu este vorba deci de marirea portiilor, ci de o judicioasa orientare in alegerea alimentelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Oboseala si somnul perturbat induc, atunci cand nu li se acorda atentie, o destructurare a ciclurilor alimentare. Se instaleaza apoi foarte rapid o scadere a tonusului, care se poate agrava. Trebuie deci respectate cu grija cele trei mese principale si cantitatile. Se stie ca “ciugulitul”, chiar daca pare a reda tonusul, nu genereaza decat necazuri, incepand cu pierderea siluetei si luarea in greutate.

In aceasta perioada este obligatoriu consumul de lipide. Cum am spus si mai sus, lipidele, si in special acizii grasi asa-zisi “esentiali”, caci nu pot fi sintetizati de organism, sunt indispensabili pentru dezvoltarea creierului sugarului. Trebuie tinut seama de asta in pregatirea meselor. Meniul va contine deci: acizi Omega 3, adica sosuri cu ulei de rapita, de nuca si de soia, peste gras ca sardelele, macroul si somonul.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Se vor include cat mai des posibil produsele bogate in calciu – lactate, fructe si legume uscate, apa minerala – si cele bogate in fier: carne, peste, legume uscate. Acestea vor fi insotite de legume verzi cu frunze, de cereale integrale – de preferinta biologice, pentru ca sunt fara pesticide.
Nevoile de lichide sunt in crestere: minimum doi litri de apa pe zi. Este un aspect deosebit de important pentru o buna lactatie.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri