23 August 2013 publicat în Mami 26 share-uri

Caruciorul este unul dintre elementele care nu trebuie sa lipseasca niciunui parinte odata cu venirea pe lume a micutului lor. De multe ori insa, alegerea unui carucior ridica multe probleme si parintii isi pun o multime de intrebari in ceea ce priveste achizitionarea unui carucior potrivit pentru copilul lor. Specialistul Kidz va vine in ajutor cu o serie de sfaturi utile despre criteriile de care trebuie sa tineti seama in alegerea caruciorului ideal.

Partile componente ale unui carucior

Un carucior este compus din mai multe parti, in functie de varsta copilului.

Landou – recomandat pana cand cel mic ajunge la 9 kg.

Scaunul caruciorului – recomandat dupa greutatea de 9 kg si pana cand copilul refuza sa mai stea in carucior.

Scaunul auto – care poate fi folosit inca din primele zile de viata ale micutului.

Descoperiti si:

Husa de ploaie pentru carucioare

Suport pentru landou

7 Criterii de care trebuie sa tineti seama in alegerea caruciorului

• Siguranta

Siguranta este primul criteriu de care trebuie sa tineti seama in alegerea unui carucior. Specialistul Kidz recomanda achizitionarea unui carucior cu sistem de prindere in 5 puncte, pentru a garanta siguranta micutului. Asa ca verificati intotdeauna stabilitatea caruciorului inainte de cumparare si daca spatarul este pliabil. Stabilitatea se poate verifica agatand de carucior o geanta sau o sacosa mai grea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Ghid pentru alegerea mobilierului interior 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

De asemenea, verificati ca elementele detasabile sa nu poata fi scoase de catre cel mic si nici sa nu existe riscul de a se rani cu acestea.

• Manevrabilitatea

Manevrabilitatea este un alt criteriu de care trebuie sa tineti cont atunci cand mergeti sa achizitionati un carucior. Manevrabilitatea se refera la cat de usor puteti plimba caruciorul, cat de usor il puteti plia, cat de usor i se rotesc rotile si multe alte detalii.

Inainte de a cumpara caruciorul, faceti o plimbare cu el prin magazin, verificati daca il puteti manevra cu o singura mana si alegeti un maner acoperit cu spuma si reversibil pentru a va asigura confortul si a va putea privi odrasla in timpul plimbarii.

Cititi si:

5 Reguli esentiale pentru alegerea caruciorului

Foto mamica la plimbare@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri