Scaunul de masa este unul dintre accesoriile cel mai frecvent utilizate de cel mic, odata ce incepe diversificarea alimentatiei. Pentru a alege scaunul cel mai potrivit pentru copilul vostru, specialistul Kidz va vine in ajutor cu o multime de sfaturi utile.

6 Criterii de care parintii trebuie sa tina seama in achizitionarea unui scaun de masa

Varsta copilului – achizitionarea unui scaun de masa se face, de regula, atunci cand bebelusul are intre 4 si 6 luni, odata cu inceperea diversificarii alimentatiei, insa momentul achzitionarii poate fi diferit de la o familie la alta, in functie de necesitati.

Daca parintii doresc sa utilizeze scaunelul pentru orele de masa propriu-zise, atunci acesta ar trebui cumparat in jurul varstei de 6 luni a copilului.

Daca bebelusul reuseste sa stea in fundulet inainte de varsta de 6 luni, dar nu a trecut inca la schimbarea alimentatiei, atunci scaunul de masa poate fi achizitionat si mai devreme, pentru a-l obisnui pe micut sa stea in scaun.

Usurinta cu care poate fi folosit – in momentul in care doresc sa achizitioneze un scaun de masa, parintii trebuie sa fie foarte atenti si sa il manevreze, pentru a vedea cat de usor pot prinde centurile de siguranta si cat de usor pot muta tavita cu o singura mana, deoarece cealalta mana va fi, cu siguranta, ocupata cu bebelusul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Ghid pentru alegerea mobilierului interior 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Activitatea copilului – in functie de nivelul de activitate a celui mic si de cat de energic este, parintii trebuie sa aleaga un scaun de masa care sa se potriveasca personalitatii celui mic.

Daca prichindelul este plin de energie si nu are stare nici in timpul mesei, specialistul Kidz le recomanda parintilor sa opteze pentru un scaun solid, stabil si cu un sistem de siguranta bine pus la punct, pentru a evita accidentele care s-ar putea produce.

Foto@Dreamstime.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri