22 Septembrie 2014 publicat în Mami 19 share-uri

Conform celui mai recent studiu Omnibus, 2 din 10 romani s-au confruntat cel putin o data, direct sau indirect, cu problema paduchilor de cap. Studiul a fost realizat de IMAS Marketing & Polls pentru Paranix Romania - brandul nr 1 in Europa pentru eliminarea paduchilor de cap.

Comunicat de presa

Subiectul paduchilor de cap, desi considerat tabu, este o problema comuna a zilelor noastre, care nu este neaparat legata de igiena personala. Paduchii de cap se pot aseza atat pe parul lung, cat si pe cel scurt, indiferent ca este curat sau murdar. Cu toate acestea, studii efectuate in mai multe tari europene arata ca ei sunt mai des intalniti in parul spalat.

Paduchii de cap se raspandesc prin contactul direct dintre capetele a doua persoane si reprezinta o problema in special in randul copiilor. Conform studiului Omnibus, 62,1% dintre cei care au avut paduchi cel putin o data, i-au luat de la scoala sau de la gradinita. Majoritatea, respectiv 45,4%, au avut paduchi la varste cuprinse intre 7 – 14 ani, in timp ce 32% au avut paduchi la varste intre 3 – 6 ani. ,,Experienta confruntarii cu problema paduchilor de cap poate fi traumatizanta pentru copii si adolescenti. Tocmai de aceea, pentru ca acestia sa nu se simta in niciun fel rusinati, parintii trebuie sa fie pregatiti si sa stie cat de usor si eficient pot fi eliminati paduchii fara sa apeleze la metode drastice precum taierea parului sau izolarea lor”, mentioneaza Silviu Toader, Director General al Omega Pharma Romania.

Problema paduchilor poate fi tratata usor si sigur, insa nu toate remediile cunoscute pentru eliminarea acestora sunt testate clinic si nu au intotdeauna randamentul dorit de a elimina 100% paduchii. Din studiul Omnibus reiese ca 46,7% dintre romanii care s-au confruntat cu infestarea de paduchi au scapat de acestia cu ajutorul gazului, o metoda traditionala, in timp ce doar 26,1% au ales sa utilizeze tratamente testate clinic pe care le-au cumparat din farmacii. Printre solutiile impotriva paduchilor de cap mentionate de romani se numara si leacurile babesti sau remediile naturiste.

,,Studiul recent efectuat vine ca o confirmare a datelor noastre interne, si anume ca paduchii sunt o problema comuna a zilelor noastre. Avand in vedere ca 65% dintre romanii care au avut paduchi au folosit metode populare pentru a scapa de acestia, nevoia de educatie pentru a intelege cum si mai ales cat de usor pot fi ei eliminati este inca foarte mare. De aceea, este important sa informam oamenii despre modul de transmitere a paduchilor, despre existenta solutiilor de prevenire a acestora si importanta alegerii unor tratamente testate clinic”, adauga Silviu Toader.

Dintre respondentii participanti la Omnibus, 55,7% stiu ca paduchii se transmit prin contactul direct dintre capetele a doua persoane, in timp ce 27,4% au declarat ca nu stiu cum se transmit acestia. Pe langa scoli si gradinite, principalele surse de infestare, romanii au contactat paduchii si de la rude, prieteni sau din tabere scolare.

____

*Studiu a fost realizat de compania de cercetare de piata IMAS Marketing & Polls la initiativa Omega Pharma, detinatoarea brandului Paranix. Studiul a fost efectuat pe un esantion reprezentativ national, de 1010 persoane, barbati si femei, iar perioada in care s-a derulat a fost august 2014. Eroare maxima de esantionare este de ±3.1%


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri