30 Septembrie 2014 publicat în Mami 1 share-uri

O mamica, un medic pediatru, o profesoara si un specialist in nutritie vorbesc despre importanta FIERULUI in fiecare zi

Comunicat de presa

Cu siguranta ai auzit, ai citit sau ti s-a spus de nenumarate ori ca FIERUL se numara printre cele mai importante minerale din organism, cu un rol deosebit in cresterea si dezvoltarea armonioasa a copiilor. Ne propunem sa iti prezentam ce se intampla, insa, atunci cand FIERUL este redus sau lipseste din alimentatia copilului tau, dar si cum influenteaza acesta rezultatele scolare si nivelul de energie ale celui mic, conturand o imagine de ansamblu asupra importantei FIERULUI, vazut prin ochii unui medic pediatru, ai unui specialist in nutritie, ai unei profesoare si, nu in ultimul rand, ai unei mamici.

FIERUL protejeaza copilul de anemia feripriva

„Cand vine vorba de alimentatie, trebuie subliniat ca cei mici au nevoi speciale. Datorita ritmului rapid de crestere si dezvoltare, organismul copilului are nevoie de mai mult FIER, acesta fiind un nutrient cu rol esential in dezvoltarea armonioasa a corpului, dar si in dezvoltarea normala a creierului. Daca cel mic nu are un aport adecvat de fier, organismul nu produce suficiente globule rosii (hematii) si astfel exista riscul aparitiei anemiei feriprive. Fierul ajuta organismul sa produca eficient energia fara de care organele si sistemele corpului nu ar functiona la parametrii normali. Lipsa de fier provoaca printre altele o scadere a nivelului de energie, care va induce o simptomatologie caracterizata prin: paloare, oboseala, apetit capricios, iritabilitate”, declara prof. dr. Doina Anca Plesca, medic primar pediatru, vicepresedinte al Societatii Romane de Pediatrie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

FIERUL sporeste capacitatea de concentrare, avand un rol important in performantele intelectuale si scolare ale micutului tau

„Pentru cei mici, inceputul de an scolar reprezinta atat o bucurie, datorita revederii, cat si o provocare, fiind nevoiti sa-si reintre in ritmul de invatare, dupa o vacanta de trei luni, in care joaca, distractia, relaxarea au fost inaintea studiului. Cu atat mai mult, in aceasta perioada, acestia au nevoie de un nivel sporit de concentrare, pentru a reusi sa acumuleze noi cunostinte si deprinderi, pentru a-si pune in valoare potentialul si, nu in ultimul rand, pentru a atinge rezultatele dorite”, a declarat Georgeta Motea, profesoara la Scoala Gimnaziala Nr. 136 din Bucuresti.

Provocarea careia trebuie sa ii faca fata oricare mamica

„Ca mama, vreau sa le asigur copiilor mei toate sansele de reusita in viata, asa ca inteleg rolul important pe care il are alimentatia in buna lor dezvoltare fizica si intelectuala. Ce te faci, insa, cand nu reusesti sa-i convingi sa manance? Alimentele cunoscute pentru aportul lor de fier nu sunt, din pacate, printre preferintele copiilor mei. De multe ori refuza aceste feluri de mancare. Ma bucur sa aflu ca exista si alte modalitati mai atragatoare de a le asigura necesarul zilnic de fier. Spre exemplu, NESQUIK Opti-Start, care contine fier, este o bautura la care copiii nu fac nazuri”, a declarat Oana Boboc, 35 ani, mama a doi copii - 7 si 4 ani.

Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Cele mai încurajatoare citate despre succes Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Beneficiile unei alimentatii echilibrate se reflecta in energia si sanatatea celui mic

„Fierul este unul dintre mineralele esentiale care contribuie la buna functionare a sistemului imunitar. In plus, fierul il ajuta pe cel mic sa se concentreze pe parcursul unei zile. El se poate gasi in alimente ca ficatul, spanacul, semintele de dovleac si oua, insa si in NESQUIK Opti-Start. Acest produs vine in ajutorul parintilor care vor sa le ofere celor mici necesarul zilnic de fier, intr-un mod placut pentru copii datorita gustului de ciocolata”, declara Nicoleta Tupita, specialist in nutritie, Nestle Romania.

NESQUIK Opti-Start, ajutorul de nadejde al mamicilor inspirate, care cresc copii puternici
Noua formula NESQUIK Opti-Start are un continut unic de vitamine si minerale, care ajuta la cresterea sanatoasa a copiilor: FIER pentru energie si putere de concentrare, zinc pentru buna functionare a sistemului imunitar si vitamina D pentru o absorbtie corespunzatoare a calciului si a fosforului, minerale continute de lapte in mod natural.

”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate

Asa ca nu uita: FIER in fiecare zi!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri