3 / 7

Mesele mici si dese

Una din cauzele aparitiei surplusului de kilograme consta in modul de a manca, ci nu neaprat in calitatea alimentelor consumate. Astfel, sunt doua extreme: cei care mananca mult, dar de doua-trei ori pe zi, si cei care mananca putin si rar, o data sau de doua ori pe zi. Asadar cei care manaca mult la o masa isi vor destinde stomacul care, in timp, va deveni “lenes” si de un volum foarte mare, astfel ca foamea va fi greu de stapanit si senzatia de satul greu de satisfacut. Aceste persoane sunt predispuse chiar la obezitate, pentru ca refacerea ulterioara a volumului gastric poate cere... chiar metode chirurgicale. Aceste persoane pentru a-si umple stomacul si pentru a se simti ca se ridica satui de la masa vor trebui sa consume cantitati mult mai mari de alimente. La celalalt pol, cei care se infometeaza activeaza mecanismele de alarma ale organismului: cele ale foametei. Organismul, pe “timp de foamete” activeaza mecanisme de reducere maxima a metabolismului bazal, incetinirea tuturor proceselor consumatoare de energie si activeaza toate mecanismele de depozitare pana si a celui mai mic surplus de energie. Astfel ca randamentul oricarei actvitati scade si desi aceste persoane consuma foarte putine alimente, tot pun kilograme sau nu slabesc. Solutia? Mesele mici si dese. Mancati cate putin de mai multe ori pe zi astfel incat prin calitatea alimentelor ingerate sa supliniti necesarul zilnic de nutrienti, vitamine si minerale si totodata sa mentineti o buna functie a digestiei.

ÃŽnapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri