17 August 2020 publicat în Mami 23 share-uri

În timpul sarcinii, creșterea nivelului de hormoni din corp determină pielea să devină mai sensibilă și să capete arsuri solare mult mai ușor.

Tratarea arsurilor solare în sarcină

La fel ca selectarea cremelor solare, femeile însărcinate trebuie să fie atente la produsele pe care le aplică pentru a trata o arsură solară. Spre exemplu, multe produse utilizate pentru tratarea arsurilor solare au lidocaină, un anestezic local care amorțește și răcește pielea. Din păcate, cel mai bine este să eviți orice cremă care conține acest ingredient în timpul sarcinii. Desigur, cel mai bun mod de a trata o arsură solară este de a evita soarele.

Aplicarea gelului pur sau uleiului de Aloe Vera este o soluție rapidă pentru ameliorarea arsurii. Mai mult decât atât, nu numai că această plantă este ideală pentru tratarea arsurilor solare, dar este excelentă și pentru orice tip de arsură sau iritare a pielii.

Cu toate acestea, dacă te simți rău după o zi petrecută la plajă sau chiar după o plimbare prin oraș, nu ezita să apelezi la medicul tău. Orice simptom anormal sarcinii trebuie analizat pentru a preveni eventualele probleme ce pot apărea.

* Silviu Iștoc este șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital, și coordonator al Compartimentului pentru Sarcină Incipientă. Cu o formare în Germania, Doctorul Silviu Istoc s-a întors acasă, pentru a ajuta pacientele din România să aducă pe lume copii sănătoși. 

Foto fr si main: By bezikus /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri