Noul an scolar in pandemie – anxietate si stres pentru parinti
Inceputul acestui an scolar este unul diferit si dificil pentru toti cei implicati – copii, profesori, parinti. Incertitudinea despre cum se vor desfasura orele toamna aceasta (la scoala, online sau in sistem hibrid), temerile privind raspandirea noului Coronavirus contribuie la cresterea stresului si nivelului de anxietate al parintilor. De asemenea, daca in familie sunt persoane mai vulnerabile din punct de vedere al sanatatii, ingrijorarile si stresul in acest an scolar sunt cu atat mai indreptatite.
Insa anxietatea ridicata traita zile la rand are efecte negative asupra starii de bine. In plus, anxietatea de obicei distorsioneaza realitatea, antrenand mintea intr-un fel de spirala negativa de ganduri si scenarii, care la randul lor cresc nivelul de stres si de anxietate. Nu in ultimul rand, anxietatea parintilor este de obicei transmisa cu usurinta catre copii. De aceea, e important ca parintii sa isi gestioneze aceste temeri atat pentru sanatatea si starea lor de bine, dar totodata ca sa ii ajute si pe cei mici in a-si gestiona fricile.
Cum pot parintii sa isi gestioneze stresul in acest an scolar?
Ingrijorarile parintilor legate de inceperea scolii sunt indreptatite. Iata cateva metode prin care poti reduce stresul si anxietatea in aceasta perioada.
Ia masuri pentru siguranta copilului la scoala
- Informeaza-te despre regulile care se aplica in scoala copilului tau.
- Discuta cu copilul si asigura-te ca stie ce are de facut pentru evitarea infectarii cu noul Coronavirus.
- Dimineata asigura-te ca copilul nu prezinta posibile simptome ale imbolnavirii cu noul Coronavirus (durere in gat, tuse, dificultati respiratorii, febra, pierderea gustului sau a mirosului, varsaturi, diaree).
- In cazul prezentei unora dintre acestea, copilul ar trebui sa ramana acasa. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro
Foto: By FamVeld/shutterstock.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară