5 Octombrie 2020 publicat în Mami 1 share-uri

Perioada postpartum – dupa venirea pe lume a bebelusului, organismul mamei are nevoie sa se recupereze. Dar pe langa recuperarea fizica si modificarile fiziologice din organism pe care le implica, proaspetele mame intampina provocari si la nivel emotional. Care sunt cele mai comune provocari postpartum si ce pot face mamicile pentru a le gestiona mai usor?

Perioada postpartum

Trecerea de la viata fara copii la cea de parinte este una dintre perioadele de maxima reorganizare a vietii, conform cercetarilor din psihologia dezvoltarii. Nasterea unui copil si cresterea lui aduc extrem de multa bucurie si implinire unei mame. Dar vin totodata si cu numeroase provocari, perioade dificile si stres, care incep imediat cum mama revine impreuna cu nou-nascutul din maternitate.

Perioada postpartum este perioada in care proaspata mama este vulnerabila, corpul ei se reface dupa sarcina si nastere. Si incepe sa se adapteze la viata alaturi de bebelus. Cele 6 saptamani de dupa nastere sunt cunoscute mai ales sub denumirea de lauzie sau lehuzie. Este o perioada care, in diverse culturi ale lumii, este incarcata de traditii si obiceiuri, majoritatea punand accent pe nevoia mamei de a fi protejata de familie si apropiati, de a-i oferi timp si spatiu ca sa se recupereze.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile

Deseori viitoarele mame vad nasterea ca pe cea mai mare provocare, iar si dupa ce nasc realizeaza ca de fapt provocarile abia incep.

In lipsa sprijinului din partea partenerului si/sau familiei, odihnei suficiente, apelarii la specialisti atunci cand e nevoie (medic, consultant in alaptare), aceste provocari postpartum pot deveni mult mai dificil de gestionat.

Initierea alaptarii

Debutul alaptarii are loc in maternitate, ideal imediat dupa nastere. Insa in cazul in care nasterea are loc prin cezariana este posibil ca bebelusul sa fie mai tarziu pus la san.

Initierea alaptarii poate fi anevoioasa, in special la primul copil. Exista mitul ca alaptarea se intampla natural. Ori in multe cazuri, acest lucru nu este asa. Ci dimpotriva, alaptarea poate veni cu sani angorjati, dureri, plans, neputinta, pana la dorinta mamei de a opri alaptarea. Este un proces care necesita perseverenta si practica si mult sprijin emotional si sustinere pentru mama. Uneori abia in cateva saptamani lactatia se regleaza si alaptarea se poate simti ca un proces natural. Coteste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Testul lui Mercur Retrograd: Cum te va afecta aceasta perioada? Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC

Foto: Pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri