4. Conectează-te cu tine
A fi în conexiune cu organsimul și corpul tău poate fi cel mai mare sprijin în timpul nașterii. Există o mulțime de modalități de a lucra la acest lucru în timp ce ești însărcinată. Meditează, ascultă-ți gândurile, deconectează-te de la griji cel puțin o oră în fiecare zi. În acest mod, vei reuși să rămâi calmă, să-ți identifici fricile și să le poți rezolva.
Foto: De la AndreyUG /Shutterstock5. Conștientizează-ți puterea interioară
Fii conștientă că poți face toate aceste lucruri - sarcina, nașterea, maternitate. Ai o capacitate mult mai puternică decât crezi, de aceea poți avea pe deplin încredere în tine! Nașterea este plină de tranziții, iar cea mai mare dintre toate este că devii mamă. Nu vei da naștere doar unei ființe, ci te vei transforma tu întru-totul.
Ai grijă de tine pe toate planurile: fizic, mental și emoțional. Amintește-ți mereu că a fi puternică nu înseamnă a face mai mult, ci a face ce e necesar. Discută întotdeauna cu medicul tău și luând în considerare sfaturile de mai sus, cu siguranță vei avea o experiență ușoară a nașterii.
* Specialist în obstetrică-ginecologie, dr. Silviu Istoc este pasionat de chirurgia ginecologică minim invazivă și de medicina materno-fetală. Este șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital și coordonator al Compartimentului pentru Sarcină Incipientă. Cu o formare în Germania, Doctorul Silviu Istoc s-a întors acasă, pentru a ajuta pacientele din România, să aducă pe lume copii sănătoși.
Foto fr si main: De la Syda Productions /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară