19 Octombrie 2021 publicat în Mami 6 share-uri

Chistul glandelor Bartholin se poate forma la nivelul glandelor cu acelasi nume, situate de o parte si de alta a deschiderii vaginale. Iata care sunt cauzele, simptomele si metodele de tratament utilizate.

Ce este chistul glandelor Bartholin?

Chistul glandelor Bartholin sau chistul Bartholin se poate dezvolta la nivelul glandelor cu acelasi nume. Glandele Bartholin se gasesc pe fiecare parte a orificiului vaginal si secreta un lichid ce are rolul de a lubrifia vaginul si vulva. Aceste glande nu sunt de obicei vizibile cu ochiul liber. Cand se formeaza chisturi, acestea sunt ferme, sensibile, dar nu provoaca durere si disconfort mereu. De obicei, nu agentii infectiosi sunt responsabili de dezvoltarea chisturilor. Insa, daca bacteriile patrund in chisturi dupa formarea lor, se pot transforma in abces.

Abcesul glandelor Bartholin

Abcesul Bartholin poate aparea atunci cand una dintre glandele Bartholin dezvolta o infectie. Cand glanda este blocata, se va forma de obicei un chist. In cazul in care chistul se infecteaza, poate duce la un abces al glandelor Bartholin. Abcesul Bartholin de obicei provoaca dureri severe. Medicii considera ca bacteriile, cum ar fi E. coli, precum si bolile cu transmitere sexuala, precum chlamidia sau gonoreea, pot provoca infectii ce pot duce la abcesul glandelor Bartholin. Daca bacteriile ajung in glande, pot aparea umflaturi, infectii si obstructii. Cand lichidul se acumuleaza in glanda, presiunea creste la nivelul zonei. Poate dura ani de zile pentru ca lichidul sa se acumuleze suficient pentru a forma un chist, ce ulterior se poate transforma in abces. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri