22 Octombrie 2021 publicat în Mami 19 share-uri

Vopsirea parului in sarcina – imi pot vopsi parul in sarcina sau nu? Iata cat de sigur este sa ne vopsim parul in sarcina, precum si cateva recomandari suplimentare de siguranta.

Vopsirea parului in sarcina – sigura sau nu?

Ne putem vopsi sau nu parul in sarcina? Cand esti insarcinata, ai deja de-a face cu numeroase schimbari in organism. De la sanii durerosi pana la greturile matinale, picioarele umflate si durerile de spate – asa ca nu vrei sa risti si alte probleme. Astfel, imi pot vopsi parul in sarcina sau nu? Sunt putine cercetari in acest sens. Majoritatea indica faptul ca substantele chimice gasite in vopselele de par sunt absorbite in cantitate foarte mica la nivelul pielii si exista un risc foarte redus sa ajunga la fat. Cu toate acestea, unii medici recomanda sa se evite vopsitul frecvent in sarcina si sa se reduca pe cat posibil contactul dintre vopsea si scalp. Deoarece majoritatea vopselelor de par au un contact redus cu scapul, riscul ca orice substanta chimica sa ajunga in sange si, prin urmare, la bebelus, este scazut.

Doar o cantitate mica de vopsea de par poate fi absorbita in piele (daca vopseaua atinge scalpul). Insa, exista si alte lucruri de luat in considerare. Desi absorbtia este minima, inhalarea vaporilor de vopsea permanenta de par in sarcina poate fi daunatoare. Astfel, e bine ca intregul proces sa aiba loc intr-o camera bine ventilata. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri