27 Octombrie 2021 publicat în Mami 8 share-uri

Histeroscopia este o procedura medicala ce poate avea rol diagnostic sau de tratament. Iata cand se recomanda, ce implica si ce riscuri posibile poate avea.

Ce este histeroscopia?

O histeroscopie este o procedura utilizata pentru a examina interiorul uterului. Histeroscopia poate fi efectuata atat pentru diagnostic, cat si pentru tratament (rol terapeutic). Histeroscopia este una dintre procedurile pe care medicul le poate recomanda pentru a evalua sau trata anomaliile uterului sau colului uterin. Deoarece histeroscopia examineaza mucoasa si interiorul uterului, nu este adecvata pentru evaluarea problemelor din peretele muscular sau de pe suprafata exterioara a uterului.

Se efectueaza folosind un histeroscop, care este un dispozitiv lung, ingust cu o sursa de lumina si camera video la un capat. Imaginile sunt transmise pe un monitor, astfel incat sa fie analizate de catre medic. Histeroscopul este introdus prin vagin si colul uterin. Cavitatea uterina este apoi inspectata pentru orice anomalie. Medicul examineaza forma uterului, mucoasa uterului si semne de patologie intrauterina (inclusiv fibroame sau polipi). Deseori se face si biopsie in acelasi timp. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog

Sursa foto: shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri