16 Noiembrie 2021 publicat în Mami 2 share-uri

Venirea pe lume a unui copil reprezintă o responsabilitate pentru care trebuie să te pregătești din timp, ca să faci față rolului de mamă și să îi oferi celui mic cele mai bune condiții. Așadar, după ce ai decis că vrei să devii părinte, ai nevoie de un plan bine pus la punct. Iată câteva sfaturi utile care îți vor ușura viața și te vor pregăti pentru schimbarea majoră din viața ta.

Vei avea nevoie de o locuință spațioasă

Cu siguranță, atunci când copilul va veni pe lume, va avea nevoie de propria lui cameră. Deci, este necesar să ai o locuință suficient de spațioasă, ca să depozitezi toate jucăriile, hăinuțele, pătuțul sau alte lucruri specifice bebelușilor. Așadar, ține cont de acest aspect, dacă îți dorești ca cel mic să aibă parte de liniște, relaxare și să se odihnească bine.

Un buget suficient de mare

Când o să devii mamă, pretențiile financiare vor crește și vor apărea multe cheltuieli neprevăzute. Așadar, trebuie să te asiguri că o să ai suficiente resurse financiare ca să îi oferi celui mic toate condițiile. Deci, folosește un calculator de indemnizatie, ca să îți dai seama cu exactitate câți bani vei primi din partea statului pentru a crește copilul, atunci când îți vei lua concediu maternal. Iar după ce ai aflat suma respectivă, împreună cu partenerul tău stabiliți un buget lunar, ca să vedeți unde vă încadrați din punct de vedere financiar. Astfel, o să vă dați seama dacă aveți nevoie de venituri suplimentare sau vă încadrați în bugetul respectiv.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

O mașină personală îți va prinde bine

Când o să ai un copil, o să fii nevoită să te deplasezi mai mult decât de obicei, ca să faci cumpărături, să îl duci pe cel mic la controale medicale, la grădiniță, after school sau la bunici. Așadar, o să îți prindă bine o mașină personală, pe care să o folosești de fiecare dată când ai nevoie să te deplasezi, mai ales pe distanțe lungi, fără să mai depinzi de alți șoferi. Iar ca să îți transporți copilul în siguranță, apelează la un scaun auto pentru copii.

Apelează la ajutor specializat

Pentru că va fi o schimbare majoră în viața ta, ca să te pregătești din punct de vedere emoțional pentru rolul de mamă, apelează la ajutor specializat. Mai precis, citește cărți scrise de specialiști în parenting și mergi la consiliere parentală. Pentru că va trebui să te adaptezi oricărui scenariu care poate apărea atunci când devii părinte și să ai atitudinea potrivită indiferent de context. De asemenea, poți cere sfatul și altor mame, atunci când ai o nelămurire cu privire la creșterea celui mic.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Vei avea mai puțin timp liber

Odată ce iei această decizie, să aduci un copil pe lume, pregătește-te să ai mai puțin timp liber la dispoziție și să faci compromisuri. Cel mic va avea nevoie de toată atenția din lume, deci tu vei trece pe planul doi. Probabil o să fii mai obosită decât de obicei, nu o să te mai poți relaxa ca altădată sau nu vei mai pleca în vacanțe. Deci, va trebui să ai multă răbdare și să te obișnuiești cu gândul că o să îți sacrifici timpul.

Acestea sunt doar câteva dintre aspectele pe care să le iei în considerare atunci când îți dorești să devii mamă. Asigură-te, în prealabil, că ai un plan bine pus la punct, mai ales unul financiar, ca să nu te surprindă cheltuielile neprevăzute, și o casă spațioasă, ca să îi oferi cele mai bune condiții celui mic. Iar până la urmă, tot ce contează este să îți asculți instinctul și să îți iubești copilul necondiționat.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Sursă foto: By Monkey Business Images /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri