29 Februarie 2024 publicat în Mami 1 share-uri

Alimentatia mamei in alaptare poate influenta compozitia nutritionala a laptelui matern. Aflati ce substante nutritive sunt deosebit de importante si cum sa le incorporati in dieta in timpul alaptarii.

Alimente bogate in nutrienti – recomandate in perioada de alaptare

Femeile care alapteaza trebuie sa consume intre 300 – 500 de calorii suplimentare pe zi pentru a asigura necesarul caloric si de nutrienti, pentru a sustine cresterea sanatoasa a bebelusului. Nu exista diete speciale pe care trebuie sa le urmeze o mama care alapteaza, dar unele sugestii va pot ajuta sa va concentrati pe anumite alimente in timp ce alaptati.

Mentinerea obiceiurilor alimentare sanatoase in timp ce alaptati este la fel de importanta acum ca in timpul sarcinii. Optiunile alimentare pot ajuta la optimizarea compozitiei nutritionale a laptelui matern, a cantitatii de lapte matern produs si a sanatatii copilului in anii urmatori.

Laptele matern este produs din glandele mamare ale sanilor, nu direct din substantele pe care le ingeram. Aceste glande se bazeaza pe resursele disponibile sub forma de nutrienti din alimentatia mamei in alaptare si din depozitele de nutrienti ai corpului. In cazul in care dieta mamei contine calorii sau nutrienti insuficienti pentru a sustine pe deplin atat sanatatea mamei, cat si a copilului alaptat, abia atunci glandele mamare „apeleaza” la rezervele de substante nutritive disponibile in corp, pentru a produce lapte matern hranitor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului

Cititi continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: Romanova Anna /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri