IN ACEST ARTICOL:
Alimentatia a fost in ultima vreme tot mai suspusa unor numeroase studii medicale pentru a se observa importanta acesteia in incidenta unor boli sau in preventia lor. Alimentatia reprezinta principala sursa de nutrienti si baza metabolismelor, astfel ca un tesut care nu primeste nutrientii de care are nevoie nu va mai functiona optim atunci cand mecanismele sale compensatorii se epuizeaza. Asa apare boala, scade imunitatea, sunt activate oncogene si apar cancere, organismul imbatraneste etc. Sa nu uitam ca nu avem nici macar o celul in corp care sa functioneze independent ci numai interdependent de foarte multi factori (hormoni, presiune osmotica, hidratare, circulatie, oxigenare, nutrienti, factori de crestere etc.), astfel ca orice mica afectiune sau disfunctie a unui tesut/organ/aparat va interfera cu intreg organismul si va avea impact asupra tuturor tesuturilor si organelor coprului. Altfel spus, nicio boala nu vine singura.

Medicina a inceput sa puna mai mult accentul pe preventie, tot mai multe studii incerca oprirea aparitiei bolilor. Alimentele de protectie sunt acelea care au rolul de a activa procesele metabolice, de a detoxifia organismul, de a intari sistemul imunitar si functia de protectie proprie fiecarui organ, de a mentine homeostazia. Alimentele de protectie sunt bogate in vitamine si minerale si mai sarace in lipide, glucide sau proteine. Sunt totusi si grasimi animale si proteine care se incadreaza in cerinetele unui aliment de protectie, cum este spre exemplul carnea de peste oceanic ce contine atat lipide, dar si proteine si totusi face parte din alimentele de protectie de top. Sa vorbim mai pe larg despre cele mai importante grupe alimentare de protectie.

Principalele alimente de protectie

Produsele din carne – pestele oceanic

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Rugăciunea pentru bolnavi - Ghid spiritual pentru vindecarea miraculoasă Horoscop integral (Berbec-Pești) pentru MARTIE 2025! Mărțișor vine cu ape line și noi începuturi, dar și cu mari schimbări Top 5 produse de curățare a tenului pentru pielea sensibilă 

Cu toate ca uneori carnea de peste oceanic poate fi destul de grasa, totusi consumul acesteia intareste sistemul imunitar, previne aparitia cancerelor, inhiba procesele inflamatorii (inhiband calea 5-lipoxigenazei in neutrofile si monocite), scade colesterol fiind indicata in preventia bolilor cardio-vasculare si a aterosclerozei, previne aparitia bolilor autoimune. Eschimosii, care consuma foarte multa carne de peste oceanic, desi aportul de lipide in alimentatia lor este foarte mare, totusi fac foarte rar cancer si rezista foarte bina la infectii.

Lactatele

Lactatele sunt cunoscute in special pentru capacitatea lor de a mentine pH-ul sanguin (mai ales cele fermentate, ca iaurtul sau laptele batut ori branza) si de a detoxifia organismul, intensificand functiile hepatice. Spre exemplu, produsele lactate sunt alimente ce se ofera obligatoriu celor care lucreaza in mediu toxic (precum chimistii din laboratoarele industriale). Se recomanda sa consumati in fiecare zi macar o cana cu lapte (nu degresat, acela este mai mult “apa alba”), de exemplu dimineata cafeaua o faceti numai cu lapte.

Colagenul – secretul rutinei tale de skincare! Importanța colagenului pentru piele și sănătate Cum să-ți Protejezi Câmpul Energetic și să ai mai multă grijă de aura ta Grupa sanguină care sfidează bolile! Cine are cea mai puternică imunitate și nu se îmbolnăvește ușor

Germenii de cereale

Germenii, stadiul initial de dezvoltare a unei plante, sunt plini de substante ce pot genera energie, vitalitate, fiind concentrati in sunbstante speciale din care va trebui sa se dezvolte intreaga planta. Sunt o sursa foarte puternica si concentrata de substante energizante, de vitamine, minerale si proteine, iar pe baza efectelor miraculoase a consumului de germeni s-a dezvoltat chiar o ramura a medicinei naturieste: gemoterapia. Cititi mai multe despre aceasta in articolul: Gemoterapia – terapie cu plante tinere. In cazul cerealelor, germenii ii puteti obtine chiar in casa si este indicat sa-i consumati proaspeti, cruzi, nu zdrobiti cum ii gasiti pe piata (dar si acestia sunt benefici sanatatii, insa intr-o proportie mai mica decat cei cruzi). Luati boabe de cereale (grau, porumb, ce doriti) si le puneti pe o farfurioara cu vata imbibata in apa. Puneti farfuria la sursa de lumina si caldura, iar atunci cand a aparut primul punct verde din bob (cand a incoltit) se va consuma. Se recomanda o lingura de germeni dimineata pe stomacul gol, iar apoi luati micul dejun la 15 minute. De asemenea consumul cerealelor intregrale cu lapte este bun pentru sanatate.

Cu social media la control. Ce declanșează cu adevărat acneea și ce e doar un mit? Întreținerea și curățarea corectă a tigăii grill: 5 sfaturi și trucuri Idei de protecție naturală împotriva radiațiilor soarelui, atunci când stai la plajă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri