5 trucuri istete pentru imbunatatirea dietei
1. Schematizeaza dietei
Calculati numarul de calorii pe care le consuma organismul vostru intr-o zi de activitate normala si cel pe care il consumati din alimente. Daca voi asimilati prin alimentatie mai multe calorii decat consuma organismul vostru, surplusul caloric va fi depozitat sub forma de grasime. De aceea mai ales in dietele de slabire este indicat sa aveti un aport caloric egal sau putin (doar putin) mai mic decat numarul de calorii consumate de organismul vostru. Pentru a afla care este numarul de calorii pe care il consumati zilnic va trebui sa tineti cont de munca pe care o efectuati, de varsta, sex, activitate fizica, boli asociate etc. Pentru a va calcula consumul caloric va recomandam sa cititi articolul: “Cate calorii ai voie sa mananci?”. Dpa ce ati aflat cate calorii ar trebui sa consumati zilnic, impartiti rezultatul la numarul de mese pe care il aveti zilnic (indicat este sa aveti minim trei mese modeste, nu copioase si cateva gustari intre acestea).
2. Fiti constienti de “puterile” voastre
Nu are rost sa va aventurati in regimuri sofisticate sau care va cer sa mancati la ore cat de cat exacte daca stiti ca aveti un stil de viata haotic, caci nu veti reusi sa le urmati. Alegeti o dieta potrivita pentru voi, astfel incat sa o puteti urma atat la locul de munca, dar si acasa.
3. Consuma fibre si carbohidrati cu absorbtie lenta
Alimente ce contin atat fibre cat si cat si glucide (carbohidrati, dulce) cu absorbtie lenta sunt cerealele integrale. Este de preferat ca patru-cinci dimineti pe saptamana sa consumati la micul dejun cereale cu lapte. Cerealele si in general alimentele care contin glucide cu absrobtie lenta se consuma dimineata pentru ca elibereaza lent energie pe parcursul a mai multor ore. Consumate la orele dupa-amiezii sau seara pot perturba somnul si relaxarea organismului specifica noptii, de care acesta are atata nevoie pentru refacere si regenerare. Fibrele mai sunt prezente in legume si fructe, asadar cautati o dieta care sa le includa.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?