Alegerea metodei contraceptive potrivite poate armoniza viata sexuala a cuplului, sterge grijile unei sarcini nedorite si ambii parteneri se simt protejati. In prezent exista numeroase metode de prevenire a sarcinii, unele avant totodata rol si impotriva BTS-urilor (bolilor cu transmitere sexuala).

Alegerea metodei contraceptive potrivite poate armoniza viata sexuala a cuplului, sterge grijile unei sarcini nedorite si ambii parteneri se simt protejati. In prezent exista numeroase metode de prevenire a sarcinii, unele avand totodata rol si impotriva BTS-urilor (bolilor cu transmitere sexuala).

Ce metode contraceptive poti folosi?

Metodele contraceptive sunt cele naturale, cele de bariera si cele homonale.

Metodele contraceptive naturale constau in special in metoda coitusului interuptus si a calculului ovulatiei, avand voie, teoretic, sa intretineti contacte sexuale neprotejate cateva zile inainte si dupa menstruatie. Pentur mai multe informatii va invitam sa cititi articolul Metode naturale de contraceptie.

Metodele contraceptive de bariera constau in cele care se interpun intre lichidul spermatic si caile genitale feminine. Astfel putem da exemple prezervativul masculin sau prezervativul feminin, membrana, sterilet etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

Metodele de contraceptie hormonale sunt cele mai folosite in privinta contraceptiei, fiind reprzetate de pilulele contraceptive, implanturile hormonale, plasturii contraceptivi, injectiile contraceptive, inelul contraceptiv.

Cum poti alege metoda contraceptiva potrivita?

Metoda contraceptiva trebuie sa fie potrivita vietii tale sexuale si totodata sa iti asigure o protectie cat mai mare atat impotriva sarcinii, cat si a bolilor cu transmitere sexuala daca este cazul. Pentru a te ajuta sa alegi mai usor o metoda potrivita pentru tine, ar trebui sa poti gasi un raspuns potrivit la intrebarile scrise mai jos.

10 intrebari pentru a alege metoda contraceptiva potrivita

1. Este si partenerul tau deacord cu metoda contraceptiva aleasa de tine?
2. Cum va influenta metoda contraceptiva viata ta sexuala? Iti poti permite si sexul... spontan?
3. Cat de mult te protejeaza impotriva sarcinii metoda contraceptiva aleasa? Te protejeaza si impotriva unor posibile boli cu transmitere sexuala (BTS)?
4. Folosesti permanent sau doar temporar aceasta metoda?
5. Metoda aleasa prezinta riscuri pentru sanatate sau prezinta efecte secundare pe care nu esti dispusa sa le tolerezi?
6. Cat de curand vrei sa ai un copil? Afecteaza in timp fertilitatea metoda contraceptiva pe care o alegi?
7. Vei folosi aceasta metoda cu ocazia fiecarui contact sexual?
8. Prezinti vreo boala cronica sau un risc de afectiune care ar putea interfera cu metoda contraceptiva aleasa de tine?
9. Alaptezi in prezent?
10. Interfera cu stilul tau de viata metoda contraceptiva, de exemplu iti permite sa fumezi daca este cazul?

10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară 10 Fuste superbe și cu preț ultraredus, pe care să le porți cu drag Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

Daca raspunsul la aceste intrebari este multumitor pentru tine, inseamna ca ai ales o metoda contraceptiva potrivita.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri