In general alimentele toxice sunt si foarte gustoase fiindca ele contin toti aditivii, aromele si colorantii necesari pentru a stimula maximal pofta si placerea atunci cand sunt consumate. Pentru a le asigra si mai mult consumul, acestor alimente li s-au adaugat substante care creaza indirect dependenta, de exemplu pot stimula secretia de endorfine sau serotonine, hormoni care ne fac sa ne simtim bine si fericiti, astfel ca vom tinde sa consumam cat mai des alimentele care ne fac sa ne simtim astfel, fara a constientiza acest aspect. Multe din aceste alimente sunt consumate zilnic de tot mai multe persoane, cu precadere de cele care traiesc in orasele dezvoltate si nu au gradini pentru propria aprovizionare.
Șase pași către dieta unui adult sănătos

Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?