IN ACEST ARTICOL:
Perioada alaptarii este una speciala pentru orice femeie, interactiunea dintre mamica si bebe fiind mxima si totodata oferindu-i bebelusului hrana vitala, dar si anticorpi care sa-l ajute sa aiba o sanatate de fier.

Perioada alaptarii este una speciala pentru orice femeie, interactiunea dintre mamica si bebe fiind mxima si totodata oferindu-i bebelusului hrana vitala, dar si anticorpi care sa-l ajute sa aiba o sanatate de fier.

Atunci cand alapteaza, mamicile trebuie sa manance sanatos, variat si... destul de mult cantitativ. Cu siguranta va veti ridica probleme privind silueta voastra, dar nu este insa momentul potrivit pentru astfel de ganduri, sanatatea mcutului fiind mult mai importanta si prioritara. Asadar dietele in aceasta perioada nu reprezinta o buna idee.

Regim special pentru mamicile care alapteaza

Regimul special al mamicilor care alapteaza trebuie sa fie bogat in vitamine, minerale, dar si proteine pentru a asigura si micutului o hrana pe masura, caci o buna parte din nuteientii ingerati de mamica se secreta in laptele matern. Iata cateva principii importante pentru alimentatia mamicii in peiroada alaptarii. Astfel trebuie sa introduceti in regimul zilnic, daca n-ati facut-o inca:
- Fructe si legume cat mai variate, consumate in stare proaspata;
- Cereale si lactate;
- Acizi grasi esentiali si grasimi bune din uleiul de masline, ulei de floarea soarelui, de rapita sau de soia, insa cu mentiunea ca aceste uleiuri nu trebuie preparate termic (nu prajiti in ele), grasimile arse fiind o otrava pentru organism;
- Proteine animale din carne de pui (peste nu este recomandat in primul an de viata al micutului, studii de actualitate demonstrand ca ar putea activa bolile atopice mai ales daca este introdus direct in hrana copilului), oua.

Cerealele

Cerealele trebuie consumate musai dimineata fiindca sunt foarte energizante si n-ai vrea sa fii agitata seara cand ar trebui sa te odihnesti, iar acum chiar ai nevoie de odihna. Cerealele contin si foarte multe fibre de aceea trebuie consumate cu o cantitate mare de lichide, recomandate fiind, evident, lactatele. In niciun caz sa nu sari peste micul dejun...

Fructele si legumele

Cum spuneam mai sus, fructele si legumele trebuie consumate zilnic si se recomanda ca acestea sa fie variate, de exemplu cinci feluri de fructe diferite si cinci feluri de legume diferite. Cantitatile din fiecare trebuie sa fie generoase...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri