Candidoza a devenit o afectiune tot mai frecventa in randul femeilor, alaturi de alte vaginite, unele dintre aceste infectii putand afecta chiar si femeile virgine.

Candidoza a devenit o afectiune tot mai frecventa in randul femeilor, alaturi de alte vaginite, unele dintre aceste infectii putand afecta chiar si femeile virgine. Candidoza vaginala este insa teribil de suparatoare, insistenta si in unele situatii chiar jenanta, la fel ca orice alta vaginita. Vaginitele sunt dificil de tratat si de multe ori recidiveaza, reapar, de aceea este important sa cunoastem care sunt factorii care favorizeaza aparitia acestor vaginite si ce masuri trebuie luate pentru a preveni aparitia lor.

Cum recunosti o vaginita?

Este usor de recunoscut fiindca ceva te jeneaza: fie nu mai ai o secretie suficient de abundenta si actul sexual devine mai mult o jena decat o lacere, fie secretia vaginala isi modifica principalele caractere (miros, consistenta, culoare), fie chiar observi ca zina vaginala este sensibil, inrosita si te mananca (prurit).
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Care sunt principalii factori care favorizeaza aparitia candidozei si a altor vaginite?

Factorii favorizanti sunt diversi, tinand atat de stilul de viata, cat si de unele conduite:

- antibiotice cu spectru larg;
- alimentatie nesanatoasa
- stresul
- contacte sexuale cu parteneri care nu isi respecta cu strictete igiena intima, in aceste cazuri adesea candidoza este asociata cu coci sau stafilococi;
- sarcina – femeia devine mult mai vulnerabila
- contacte sexuale cu parteneri multipli – fiecare partener are si el o flora peniana specifica, astfel ca flora femeii tinde sa se adapteze la flora acestuia. Daca partenerii nu sunt stabili, flora vaginala a femeii este deregrata, chiar si in cazul folosirii prezervativului. Este indicat sa ramaneti la un anume tip de prezervativ.
- Anticonceprionalele si alte dereglari hormonale
- Perioada imediat post menstruatie, cand zona vaginala dar si organismul sunt mai sensibili
- Candidoza partenerului
- Scaderea sistemului imunitar, practic orice boala (infectioasa adesea) ce antreneaza sistemul imunitar scade puterea de “lupta” focalizata in anumite zone, cum este si cea vaginala
- Boli endocrine sau terapii cu hormoni
- Cresterea glicemiei peste limitele normale la diabetici de exemplu etc.

Principiile de bază ale mașinii CNC Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri