Imi aduc aminte de prima pata rosie... Am fost ingrozitor de speriata, desi mama imi povestise de nenumarate ori cum va fi ca sa ma previna in fata unei surprize fiziologice. N-a reusit, tot surprinsa si speriata am fost. Dar fizic ma simteam foarte bine, mai putin psihic fiindca desluseam o schimbare a corpului meu si ma incerca o usoara stare depresiva si tendinta de izolare.
Mi-a mai recomandat ceva: sa nu fac sex inainte de 18 ani. Nu pentru ca asa ar prevede legea privind minorii, ci pentru ca pana atunci foarte probabil organele mele genitale nu sunt maturizate ci in continua dezvoltare, astfel ca afectarea mucoaselor intime (pielea ce captuseste vaginul, colul si uterul poate fi afectata prin frecare si lipsa multor notiuni de igiena si preventie a sarcinii) in aceasta perioada de dezvoltare face ca maturarea organelor mele sa fie deficitara si sa imi creasca riscul de cancer cu 50%. Am aflat mult mai tarziu cata dreptate avea, noroc ca i-am urmat sfatul. Asadar, nu va grabiti sa aflati cum este, caci nu-i chiar cea mai mare minune din lume... Fiti rabdatoare cu voi.
Iar in privinta sindromului premenstrual:
- Sa fac sport in fiecare saptamana, iar in saptamana ce precede ciclul menstrual sa fac 15 abdomene pe seara. Explicatia este ca astfel tonific abdomenul care va ajuta uterul in contractiile sale de a elimina mucoasa si totodata imbunatatesc circulatia in abdomenul inferior, cu repercursiuni pozitive si asupra organelor genitale;
- Sa mananc in fiecare zi o salata si 3 fructe si mai ales in saptamana dinaintea menstruatiei sa nu ma abat de la regula;
- Sa nu mananc mezeluri, mi-a zis sa uit ca exista margarina, unt sa mananc rar, cand imi este pofta. Sa mananc mai rar rajituri si sa evit carnea grasa, mai ales de porc, sa nu mananc prajit mai ales in saptamana dinaintea menstruatiei. Sa nu mananc zilnic oua, iar in saptamana dinaintea menstruatiei sa mananc in fiecare dimineata doar cereale integrale cu lapte, pentru ca imi va elimina tulburarile digestive. Mi-a mai zis sa beau macar o cana cu lapte pe zi.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
Dulceață de gutui - rețeta tradițională și variante moderne. Cum să obții cea mai parfumată dulceață a toamnei
Ora Pământului în 2025 este pe 22 martie! Cum te poți alătura celei mai mari mișcări pentru planetă?
Conceptul F.O.G.S. sau cum să identificăm emoțiile negative care ne țin captivi în relații abuzive
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?