1 Noiembrie 2010 publicat în Mami 2 share-uri

Patologiile mamare sunt, din pacate, destul de frecvente, iar cancerul mamar reprezinta una din cauzele principale ale mortalitatii la noi in tara.
Asimetria mamara

Cei doi sani trebuie sa fie relativ simetrici si cu siguranta v-ati obisnuit deja cu proportiile lor. Daca se intampla insa ca deodata unul din sani sa devina mai mare sau sa isi modifice cumva dimensiunile ori pozitia fata de cum erati obisnuite sa il stiti, atunci bine ar fi sa va prezentati la medic caci se poate ascunde o formatiune in interiorul sanului care sa ii modifice dimensiunile si “asezarea” in fata cutiei toracice.

Inversarea mamelonului (infundarea)

Daca v-ati nascut cu mameloane normale, proeminente, iar la maturitate se intampla ca unul din mameloane sa se infunde, atunci mergeti rapid la medic pentru ca este posibil ca in san, sub mamelon, sa se gaseasca un proces retractil anormal care a tras mamelonul spre interior.

Tulburari ale ciclului menstrual

Tulburarile ciclului menstrual au adesea la baza variatii ale hormonilor sexuali, iar aceste variatii pot afecta glanda mamara.

Umflarea si pigmentarea sanilor

Daca sanii incep sa se umfle si eventual sa se pigmenteze in anumite locuri, capatand culoarea bronzului, atunci este recomandabil sa va prezentati la medic. Poate fi vorba chiar de o afectiune inflamatorie a sanilor sau de carcinom mamar inflamator, un alt tip de cancer mamar.


Manacrimi la nivelul mamelonului

Mancarimile la nivelul mamelonului nu trebuie deloc neglijate. Unoeri sunt implicate infectii cu microorganisme la acest nivel, insa mancarimile pot ascunde totodata si o boala canceroasa cum este Boala Paget a sanului. De asemenea descuamarea mamelonului trebuie investigata.

Scurgerile mamelonare

Scurgerile mamelonare pot fi declansate de stres, de sport sau efort fizic intens, de sarcina, dar si de anumite afectiuni inflamatorii canceroase. Atunci cand aceste scurgeri apar in afara sarcinii este indicat sa mergeti la medic pentru investigatii.

“Coaja de portocala”

Uneori pielea sanului poate lua aspectul de coaja de portocala, ceea ce tradeaza faptul ca in interiorul glandei mamare se gasesc procese retractile.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Sursa: Healthy.ro - Suplimentul de sanatate si diete by Kudika

Citeste si alte articole pe Healthy. Noi iti recomandam:

8 exercitii pentru marirea sanilor
6 exercitii simple pentru un fundulet obraznic
6 exercitii pentru un abdomen superb


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri