Ciclul menstrual trebuie sa fie regulat la o femeie sanatoasa, insa variaza de la o femeie la alta. Unele femei prezinta un ciclu menstrual mai lung, altele mai scurt, insa periodicitatea si repetarea caracterelor ciclului menstrual de la o luna la alta trebuie sa se pastreze.

Ciclul menstrual trebuie sa fie regulat la o femeie sanatoasa, insa variaza de la o femeie la alta. Unele femei prezinta un ciclu menstrual mai lung, altele mai scurt, insa periodicitatea si repetarea caracterelor ciclului menstrual de la o luna la alta trebuie sa se pastreze.

Ce reprezinta ciclul menstrual?

Ciclul menstrual este de fapt un ciclul hormonal, reprezentat de variatiile ciclice ale hormonilor sexuali ai femeii. In functie de aceste variatii, are loc ovulatia, ca mai tarziu, daca ovulul nu a fost fecundat, sa apara sangerarile vaginale care se datoreaza degradarii mucoasei uterine si eliminarii acesteia pe cale vaginala, pentru a fi inlocuita de o noua mucoasa prospera, apta pentru o noua sarcina.

Ce se intampla cand ciclul menstrual intarzie?


Sangerarile menstruale trebuie sa apara perioadic dupa numarul de zile ce caracterizeaza un ciclu menstrual. Standard se ia exemplu ciclului menstrual de 28 de zile. Astfel de la o luna la alta momentul aparitiilor sangerarilor menstruale difera usor ca zi datorita faptului ca ciclul menstrual este un pic mai scurt decat numarul de zile ale unei luni calendarstice. Momentul aparitiei sangerarilor menstruale poate varia si la normal, dar rar si nu mai mult de 5 zile +/- fata de ziua calculata de voi pentru sangerarile menstruale. Atunci cand ciclul menstrual intarzie mai mult sau aceste intarzieri se repeta succesiv mai multe luni chiar daca sunt doar de cateva zile de la data calculata, atunci trebuie sa consultati un medic specialist.

11 cauze ale intarzierii ciclului menstrual


Una dintre cele mai alarmante cauze care intarzie ciclul menstrual este sarcina. Pentru a avea insa o confirmare, puteti efectua testul de sarcina, care este relevant la aproximativ doua saptamani de la ziua in care trebuia sa apara sangerarile menstruale. Uneori, in sarcina, in primele doua luni poate sa apara o falsa menstruatie, reprezentata de mici sangerari vaginale anormale, cu cheaguri de sange, care se pot produce prin diverse mecanisme ce se pot produce in timpul sarcinii. Spre exemplu daca ati luat antiinflamatoare riscul de sangerare vaginala este mare.

Stresul puternic reprezinta de asemenea o cauza a perturbarilor menstruale de mai multe tipuri, printre care putem vorbi si de intarzierea sangerarilor menstruale. Este indicat sa consultati un medic pentru a exclude alte boli ce pot duce la intarzierea menstruatiei.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith! Vortex polar în Europa. Iarna revine în forță, la mijlocul primăverii, în vestul, centru, sudul și estul continentului

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri