Dieta Dukan reprezinta o abordare modificata a altor diete, astfel incat permite adaptarea la un nou stil de viata: unul sanatos.



Dupa aproximativ 30 de ani de experienta cu pacientii sai, doctorul francez Dukan a scris despre sfaturile sale nutritionale si despre dieta care ii poarta numele. Aceasta dieta a devenit in scurt timp una foarte cunoscuta datorita nenumaratelor sale succese, astfel incat astazi se numara printre cele mai apreciate diete la Hollywood.

Dukan a mizat pe un regim care pastreaza musculatura, insa topeste depozitele adipoase. Astfel, asociata cu un program de sport, aceasta dieta permite obtinerea unui corp superb si tonifiat fara mari eforturi. De asemenea trebuie sa stiti ca muschii sunt mari consumatori de energie, astfel ca pastrarea lor ajuta si mai mult proceseul de slabire.

Astazi regimul Dukan a devenit chiar stil de viata, multe tari folosind produse Dukan pentru cei care au adoptat acest regim. Astfel putem gasi in Occident raioane intregi de produse Dukan destinate unui stil sanatos de viata.

Dieta medicului Pierre Dukan garanteaza in prima luna o pierdere de 5 pana la 10 kg, apoi o slabire treptata si sanatoasa.

Dieta Dukan prezinta patru faze importante: primele doua sunt destinate pierderii de kilograme si au durata limitata, pe cand ultimele doua sunt mai lungi si au ca rol mentinerea greutatii si sanatatii.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Prima faza a dietei sau faza de atac

O „urma” a acestei faze este mentinuta pe termen lung prin ziua de joi in care se va manca in faza de intretinere (ultima faza) ca in faza de atac. Va veti lamuri imediat despre ce este vorba.

In aceasta faza se consuma doar proteine, fara lipide sau glucide. Pentru ca se stie ca un regim proteic constipa, aveti voie dimineata, pe stomacul gol, o lingura de tarate cu lapte degresat.

Alimentele admise:
- Carne de pui, curcan, vita, peste, iepure sau manzat;
- Oua;
- Organe de pasare;
- Lapte si branza degresata;
- Fructe de mare;
- Condimente uscate otet, mustar, sare.

Puteti bea doar apa. Este obligatoriu sa consumati minim doi litri de apa pe zi, in caz contrar va veti simti rau. In fiecare zi trebuie sa mergeti pe jos jumatate de ora cursiv (adica nu adunati minutele de mers pe jos astfel incat insumate sa echivaleze jumatatea de ora).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri