Proaspetele mamici au cateva kilograme in plus datorita sarcinii, insa nu trebuie sa se ingrijoreze.

Cand poate slabi o proaspata mamica?

Curele de slabire sunt indicate dupa finalizarea perioadei de alaptare, mai exact dupa cel putin un an de la nasterea bebelusului. Indicat este insa ca perioada de alaptare sa o prelungiti peste un an si jumatate. Puteti citi mai multe informatii despre cat trebuie alaptat copilul in articolul: Alaptarea prelungita - pana cand este bine sa alaptezi copilul?

Dieta de slabire pentru mamici

Mamicile au nevoie de multa energie pentru cresterea micutului, dar si pentru efectuarea muncii de zi cu zi precum si pentru activitatile care apartin femeii si pe care noi le cunoastem deja ca responsabilitati feminine.

Prin urmare mamica nu poate tine o dieta drastica sau restrictiva si nici nu este recomandata o dieta care promite slabirea rapida.

Dieta eficienta de slabire dupa nastere

Micul dejun

La micul puteti alege:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

- Legume neacide (fara rosii, ceapa, varza si alte crucifere, conopida, ridichie, usturoi) – un cartof fiert, ardei proaspat, castravete proaspat, boabe de porumb, mazare, pastai;

- Branza cu legume (de exemplu cu marar facuta crema sau branza cu ciuperci) sau cu masline

- Un bol mic de cereale integrale cu lapte sau iaurt;

- Fructe neacide: banana, pepene, struguri (sunt usor laxativi), mango, avozado;

- O salata mica de fructe de mare

Portia nu trebuie sa depaseasca un bol. De exemplu daca ne referim la fructe, volumul lor trebuie sa fie aproximativ egal cu cel al unui bol mic, precum castronul pentru copii.

Puteti bea cafea, lapte, ceai sau apa.

La pranz

Veti alege un singur fel de mancare din urmatoarele:

- Orez cu legume;

- Carne la gratar sau la cuptor cu trei linguri de garnitura de legume sau o salata de legume. Carnea poate fi de pui, curcan sau peste si nu trebuie sa depaseaca dimensiunile unei palme.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri