Epiziotomia – tot ce trebuie sa stii

12:07, 15 Iulie 2020 publicat în Nastere

Pregateste-te pentru nastere si afla totul despre ce este epiziotomia. Afla ce este aceasta procedura chirurgicala, cand este necesara si cum poate fi evitata.

Ce este epiziotomia?

O epiziotomie este procedura chirurgicala care largeste deschiderea vaginului prin taierea perineului, a pielii si a muschilor dintre vulva si anus. In trecut se recomandau ca procedura de rutina pentru a evita ruperea vaginala naturala. In ultima perioada, acestea nu mai sunt recomandate decat in anumite cazuri. Cu toate acestea, in multe parti ale lumii, majoritatea femeilor inca sufera epiziotomii de rutina in timpul nasterii.

Epiziotomia este de obicei o operatie foarte simpla. Anestezicul local este folosit pentru zona din jurul vaginului, astfel incat sa nu fie resimtita durere.

Citeste si:
Lactoferina – ce este si ce rol are
Lactoferina – ce este si ce...

Medicul va efectua o incizie mica, diagonala din partea din spate a vaginului, in jos si in afara – epiziotomie mediolaterala. Un alt tip de epiziotomie este epiziotomia laterala sau epiziotomia mediana – o taietura din zona vaginului direct catre anus.

Dupa nasterea bebelusului, taietura este cusuta folosind fire de sutura dizolvabile.

Citeste si:
Poezii despre familie – cele mai frumoase poezii despre familie
Poezii despre familie – cele...

Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: pixabay.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri