14 Iulie 2020 publicat în Nastere 3 share-uri

Afla totul despre scorul Apgar – ce este, cum se calculeaza si care este semnificatia notei bebelusului la nastere, in articolul de mai jos.

Ce este scorul Apgar?

Exact dupa 1 minut de la nastere, orice bebelus trebuie sa treaca un test important, si ulterior la 5 minute. Acest test poarta numele de testul APGAR.

Ideea de scor Apgar a fost dezvoltata in 1952 de Dr. Virginia Apgar, anestezist, dar in general este vazut ca un acronim pentru Aspect, Puls, Grimase, Activitate si Respiratie:

A – Aspect (culoarea pielii)

P – Puls (ritm cardiac)

G – Grimasa (raspuns reflex)

A – Activitate (tonus muscular)

R – Respiratie (capacitatea de respiratie)

La un minut de la nastere, scorul APGAR al copilului indica mai exact cat de bine a tolerat copilul  nasterea. La cinci minute, al doilea scor arata cat de bine face fata copilul lumii in afara pantecelui mamei. Pentru bebelusii care nu „trec cu bine” peste primele doua teste, pot fi date scoruri suplimentare dupa aceea. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani Pluto în Vărsător 2023 -2043 – Este vremea schimbărilor istorice pentru următoarele 3 zodii! Li se va schimba destinul în următorii ani Vinul, ca o simfonie a naturii

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri