Prin nasterea in apa se incearca o perspectiva inedita asupra actului nasterii, stabilindu-se o atmosfera relaxanta si intima ce ajuta viitoarea mama sa aiba o nastere cat mai usoara, fara dureri, dupa care se poate reface mult mai repede.
Prin nasterea in apa se creeaza o perspectiva indeita asupra actului nasterii, stabilindu-se o atmosfera relaxanta si intima ce ajuta viitoarea mama sa aiba o nastere cat mai usoara, fara dureri, dupa care se poate reface mult mai repede.

Daca nasti prin aceasta metoda, travaliul dureaza mult mai putin decat in cazul nasterii normale si este mult mai usor de suportat, datorita faptului ca ai mai multa libertate de miscare, esti stapana pe miscarile tale si te poti relaxa mai bine. In timpul scufundarii in apa, forta gravitationala poate fi neglijata, si astfel poti adopta diferite pozitii care sa te relaxeze, poti pluti si te poti misca dupa bunul plac.

Disponibila acum si in Romania, nasterea in apa prezinta nenumarate avantaje atat pentru tine, ca mama, cat si pentru copil.

Ce beneficii ai tu, ca mama?

In primul rand durata travaliului scade considerabil, durerea este foarte bine suportata deoarece te poti relaxa si adopta orice pozitie iti este confortabila, iar interventiile specifice nasterii si administrarea medicamentelor in timpul travaliului nu-si mai gasesc rostul in aceasta metoda.

Nasterea subacvatica scade timpul necesar recuperarii postpartum, deoarece anatomia organelor genitale feminine se modifica foarte putin, nu exista afectari ale vaginului, colului uterin sau ale uterului, iar riscul aparitiei unei rupturi perineale este exterm de mic si se evita astfel taierea perineului in timpul travaliului (epiziotomie).

Care sunt avantajele pentru copil?

Fatul isi poate face loc mult mai usor spre lumea extrauterina deoarece iese dintr-un mediu acvatic (lichidul amniotic in care a plutit in cele 9 luni) tot intr-un mediu acvatic (apa din bazinul de nastere)- astfel se evita socul pe care-l are fatul in cursul nasterii normale cand iese direct din uter in mediul exterior.

Micutul beneficiaza de o mai buna oxigenare in cursul travaliului si este in continua legatura cu tine, primind prin intermediul cordonului ombilical substante nutritive, oxigen si endorfine (“hormoni ai fericirii” produsi de organism) din belsug.

In timpul nasterii in apa, fatul nu se poate ineca atat timp cat cordonul ombilical este intact. Abia dupa taierea cordonului ombilical, copilul respira cu ajutorul plamanilor si ii este indispensabil aerul.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri